Medlemsfrågan

Vilka rättigheter har du som bemanningsanställd?

Grupp som kämpar för frågan om att vara bemanningsanställd
Medlemsfrågan

Du som jobbar som bemanningsanställd har både skyldigheter och rättigheter enligt uthyrningslagen. Vet du vad du har rätt till? Ombudsman Martin Ekdal besvarar en medlemsfråga.


Läs mer >

Så väljer du rätt studieinriktning

Gråhårig kvinna i pagefrisyr expert på studieinriktning
Medlemsfrågan

Hur ska du veta att du väljer rätt studieinriktning när det är dag att fatta beslut? Självklart vill du både vara säker på att ha jobb och att trivas med det du väljer för framtiden. Karriärrådgivare Nina Forssblad ger råd som hjälper dig på vägen.


Läs mer >

Får arbetsgivaren ändra din arbetsroll?

Kortklipp mörkhårig man med skäggstubb
Medlemsfrågan

Får arbetsgivaren förändra en medarbetares arbetsroll och hänvisa till teknikutveckling? Det kan vara svårt att veta vad som gäller – det som står i anställningsavtalet eller omvärldsfaktorer. Så här besvarar ombudsman Hans Franklin frågan.


Läs mer >

"Det finns inga standardlösningar"

Mörkhårig kvinna i page uttalar sig om uppsägningar
Förbundsnytt

Arbetsrättslig hjälp är en av förbundets viktigaste medlemstjänster. Här berättar förbundets biträdande förhandlingschef Ulrika Emteryd om vanliga förhandlingsärenden och hur facket kan göra skillnad.


Läs mer >

Vad väger tyngst – anställningstid eller kvalifikationer?

Medlemsfrågan

Vad väger tyngst i samband med en omorganisation; anställningstid eller tillräckliga kvalifikationer? Ombudsman David Dahllöf besvarar en viktig fråga.


Läs mer >

Nonchalerar chefen dig?

Photo by rawpixel.com from Pexels
Medlemsfrågan

Vad ska du göra om du upplever dig nonchalerad av din chef, löne- och utvecklingssamtal lyser med sin frånvaro? Ombudsman David Dahllöf ger råd hur du lyfter frågan.


Läs mer >

Ledigt för studier?

Medlemsfrågan

Du vill vidareutbilda dig för att kunna gå vidare i din karriär. Men hur gör du om du redan har ett jobb? Kan arbetsgivaren neka dig tjänstledigt för studier? Ombudsman Maria Ravström Hult svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Behövs sjukintyg från första dagen?

Medlemsfrågan

Vad kan din arbetsgivare ställa för krav på dig när du är sjuk? Kan arbetsgivaren kräva sjukintyg från första dagen? Ombudsman Karin Malmström svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Här är de nya kraven inför revisionsyrket

Aktuellt

Sex års utbildning i stället för åtta är den stora förändringen av de nya revisorskraven som nu godkänts. De nya reglerna för blivande revisorer går igenom om två veckor ungefär och nu presenterar Revisorsinspektionen de nya kraven.


Läs mer >

Det här är en tiotaggarlösning

Medlemsfrågan

På mitt jobb pratas det om tiotaggarlösningar, men vad är det och hur kan jag få till ett sådant avtal? Ombudsman Olle Wörman svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >