Medlemsfrågan

Det här är ett lönetillägg

Lönefrågan

Du har blivit erbjuden att få ett lönetillägg – men vad är det egentligen? Caroline Lindeberg svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Ingen rätt till lönerevision

Lönefrågan

Din arbetsgivare vill inte ge dig en högre lön trots en bra prestation under året. Har du rätt till en årlig lönerevision?


Läs mer >

Kompetensutveckling ofta billigare än nyrekrytering

Medlemsfrågan

Det är ofta billigare för arbetsgivaren att fortbilda dig än vad det är att säga upp och nyrekrytera en person med önskade ytterligare kompetenser. Förhandlare/rådgivare John Brikell svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Får chefen delegera arbetsmiljöansvar till dig?

Medlemsfrågan

Du har en chefsposition, men har din chef rätt att delegera arbetsmiljöansvaret till dig? Förhandlaren Per Fyhr svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Kan du driva eget parallellt med anställning?

Medlemsfrågan

Kan du starta och driva konsultfirma på fritiden, bredvid ditt ordinarie arbete? Ulrika Emteryd, biträdande förhandlingschef på Akavia, besvarar en medlemsfråga.


Läs mer >

Vilka rättigheter har du som bemanningsanställd?

Grupp som kämpar för frågan om att vara bemanningsanställd
Medlemsfrågan

Du som jobbar som bemanningsanställd har både skyldigheter och rättigheter enligt uthyrningslagen. Vet du vad du har rätt till? Ombudsman Martin Ekdal besvarar en medlemsfråga.


Läs mer >

Så väljer du rätt studieinriktning

Gråhårig kvinna i pagefrisyr expert på studieinriktning
Medlemsfrågan

Hur ska du veta att du väljer rätt studieinriktning när det är dag att fatta beslut? Självklart vill du både vara säker på att ha jobb och att trivas med det du väljer för framtiden. Karriärrådgivare Nina Forssblad ger råd som hjälper dig på vägen.


Läs mer >

Får arbetsgivaren ändra din arbetsroll?

Kortklipp mörkhårig man med skäggstubb
Medlemsfrågan

Får arbetsgivaren förändra en medarbetares arbetsroll och hänvisa till teknikutveckling? Det kan vara svårt att veta vad som gäller – det som står i anställningsavtalet eller omvärldsfaktorer. Så här besvarar ombudsman Hans Franklin frågan.


Läs mer >

"Det finns inga standardlösningar"

Mörkhårig kvinna i page uttalar sig om uppsägningar
Förbundsnytt

Arbetsrättslig hjälp är en av förbundets viktigaste medlemstjänster. Här berättar förbundets biträdande förhandlingschef Ulrika Emteryd om vanliga förhandlingsärenden och hur facket kan göra skillnad.


Läs mer >

Vad väger tyngst – anställningstid eller kvalifikationer?

Medlemsfrågan

Vad väger tyngst i samband med en omorganisation; anställningstid eller tillräckliga kvalifikationer? Ombudsman David Dahllöf besvarar en viktig fråga.


Läs mer >