Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Vad tjänar en redovisningsansvarig?

Vad är en lämplig lön för en redovisningsansvarig på ett företag med drygt hundra anställda samt med tre dotterbolag? På företaget finns även ekonomichef (CFO) samt två ekonomiassistenter. Finns det en beskrivning på vad en redovisningsansvarig gör? Jag tog examen 2002.

När våra medlemmar får svara på frågor om lön i vår årliga löneenkät finns det många titlar att välja bland, bland annat redovisningsekonom, redovisningsansvarig och redovisningschef. Ingen av titlarna definieras i enkäten, men har normalt någon sorts ekonomichef över sig – ibland (i större företag oftast) kallas hon CFO. Ekonomichefer på mindre företag gör ofta alla förekommande ekonomuppgifter och där finns då inga redovisningstitlar. Median för de tre olika redovisningstitlarna var för företag som omsätter under en miljard och med drygt tio års yrkeserfarenhet 31 500, 35 700 respektive 45 500 med övre kvartiler 34, 40 respektive 50 tusen. Så en rimlig lön för dig kan vara mellan 36 000 och 40 000 kronor.

Mer på civilekonomen.se