Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Vad får projektledaren betalt?

I dag arbetar jag som marknadsansvarig på ett ganska litet företag (80 anställda) och har fått erbjudande om en projektledartjänst på ett större företag (700 anställda). Det handlar om att hålla i förändringsprojekt huvudsakligen på marknadssidan. Tjänsten ligger i Stockholm. Jag tog examen 2001 och har i dag 41 000 i lön, 30 dagars semester och ingen övertids- ersättning.

”Det finns ganska gott om projektledare bland våra medlemmar spridda över flera branscher, sammanlagt cirka 1 300. Flest återfinner vi inom industri-, tjänste- och it-företag. Vad gäller arbetsområde så är det just marknadsföringsområdet som är det största. Även inom rådgivning och utveckling finns ganska många projektledare. Lönen i Stockholmsområdet ligger med tyngdpunkt på 43 000–50 000 kronor där jag tagit hänsyn till att vi nu är inne i 2016.

Det tycks inte vara någon större skillnad i lönenivåer om företaget är stort (har hög omsättning) eller litet.” 

Mer på civilekonomen.se