Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Vad är rätt lön för min nya chefsroll?

Jag är redovisningsansvarig på mitt företag i dag, och har nu fått ett erbjudande om att bli redovisningschef, vilket innebär utökat ansvar och några underställda. Vårt företag omsätter flera miljarder och har några tusen anställda. Min lön är 46 000 kr i 2014 års nivå. Jag erbjuds 50 000 i ny lön. Jag har tjugo års arbetslivserfarenhet, varav tio på nuvarande företag. Vilken är en marknadsmässig lön?

I årets lönestatistik finns drygt 200 redovisningsansvariga civilekonomer. 41 av dessa jobbar i företag som omsätter över en miljard och har då normalt en lön på runt 45 000, med övre kvartil på ca 50 000. Så där har du en marknadsmässig lön. Om jag sen byter till redovisningschefer så finns det totalt även där drygt 200. I större företag tjänar de med personalansvar i rollen ca 57  000 som median, med kvartiler 52 480 och 66 000. Det du erbjuds är då inte riktigt marknadsmässigt – du borde åtminstone få 53 000. Samtidigt är det ganska ”normalt” att en (nästan) trotjänare erbjuds måttliga höjningar vid denna typ av ökat ansvar. Högre chefer tror du blir nöjd ändå – ”fyra tusen är ju ett ganska bra lyft”.

Mer på civilekonomen.se