Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Så når du drömlönen!

Drömmer du om att komma upp i en riktig topplön? Förbundets löneexpert Jan Lidström tipsar om hur du gör lönekarriär.
Hallå där, Jan Lidström, vad skulle du definiera som en riktig topplön för en civilekonom? 
– Totalt sett har 1 procent av våra medlemmar (som svarat på löneenkäten) mer än 134 000 i månadslön. 5 procent har över 90 000 och var tionde över 74 000. Att tillhöra den bäst betalda tiondelen av civilekonomerna tycker jag är en drömlön. 
 
Vilka grupper bland ekonomer rör sig på toppnivåerna?
– VD:ar eller medlemmar i ledningsgruppsbefattning i företag som omsätter mer än miljard har normalt årslöner på en bit över miljonen.  
 
Förutsatt att man är i början av karriären – vilka val bör man göra för att komma upp i drömlöneligan? 
– Först och främst: välj att jobba med något som du är bra på och kan utveckla excellens i. Öva sen din förmåga att förstå andra och ta tillvara deras förmågor – inte för egen vinning utan för att gemensamt uppnå bästa resultat. Då kan du bli en bra chef och då kommer drömlönen….
 
Och vad blir rådet till den som är mitt upp i karriären? 
– Välj en chef som ser dig och hjälper till att utveckla dig som yrkesperson.
 
Ger vidareutbildning klirr på lönekontot? 
– Vad kom först, hönan eller ägget? Några framgångsrika har en MBA men de flesta inte. Att tillföra kompetens via vidareutbildning kostar tid och pengar. Ny kompetens i arbetet ger också utveckling. Jag vet inte vad som statistiskt sett är mest lönande. 
 
Vilka knappar ska man som anställd trycka på i löneförhandlingen för sätta fart på lönen? 
– Visa intresse för utmaningar. Visa intresse för att ta ansvar. Gör en bra insats så att chefer (inte bara din egen) ser dig.
 
Byta jobb är ett vanligt tips för att det ska bli rejäla lönekliv. Håller du med? 
– Att göra intern karriär i stort företag leder ofta till bra löneutveckling. Byta är också bra men då helst till högre tjänster. Breddning av erfarenhet och kompetens är också intressant för den som vill bli chef.
 
Text: Torbjörn Askman
 
 
 

Mer på civilekonomen.se