Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så mycket ska lönen för en civilekonom öka på tio år

Har jobbat i tio år på samma företag med olika roller inom ekonomiområdet. Min lön har gått upp 34 procent, cirka 3 procent per år. Okej när man tänker på att löneavtalen sällan ligger högre, men när jag jämför mig med vänner som arbetar med ekonomi så verkar jag ha tappat en del. Har jag haft en dålig löneutveckling?

Genomsnittslönen för civilekonomer inom arbetsområdet ekonomi har ökat från cirka 38 000 till 49 000 mellan 2005 och 2015. Det är alltså en jämförelse mellan kollektiven 2005 och 2015. Ökningen är knappt 30 procent. Med tanke på att du utvecklats under perioden och fått tio års mer erfarenhet så borde din lön ha ökat mer. Om man följer civilekonomer som varit med under hela den perioden, varav många har befordrats och/eller bytt arbetsgivare, så har lönerna ökat cirka 50 procent.

Du kan bättre bedöma din lönenivå och löneutveckling om du jämför med din titel eller befattningsnivå i Saco-lönesök som du hittar på Civilekonomernas hemsida.


Mer på civilekonomen.se