Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Hur parera struntprat i löneförhandlingen?

Blev inte lönehöjningen den du tänkt dig? Låt inte chefen sänka dig med sina argument, utan bemöt dem med fakta! Civilekonomernas löneexpert Jan Lidström ger sina bästa tips på hur du parerar chefens argument under löneförhandlingen.
Du kommer till årets löneförhandling, påläst och laddad till max. Årets prestationer är listade, och kommande utmaningar nedskrivna. Men så möts du av orden ”Du har gjort ett jättebra jobb. Verkligen. Men i år har vi bara en liten pott, som ska räcka till alla”. Låt dig inte bli nedslagen. Jan Lidström har motargumenten!

Chefen påstår: ”Vi har bara en liten pott, som ska räcka till alla”

– Genom att uttrycka sig på det sättet sätter chefen dig i en trist situation, där han eller hon ger dig dåligt samvete för att du ”stjäl” av de andras löneutrymme. Ditt motargument blir att chefen inte ska lägga ansvaret på dig för hur de andras lön ska finansieras. Din lön ska vara marknadsmässig, och löneutvecklingen rimlig, säger Jan Lidström. 

Chefen påstår: ”Jag har inte mer än så här”

– Det kan vara som din chef säger, att löneutrymmet är litet. Men återigen måste du hävda en rimlig löneutveckling, och här kan lönestatistik från Civilekonomerna hjälpa dig fram till vad som är en marknadsmässig lön för din roll. Förse chefen med konstruktiva och väl underbyggda argument, som han eller hon kan ta med sig till sin chef, för att skapa mer löneutrymme, säger Jan Lidström.

Chefen påstår: ”Du har ju redan så hög lön”

– Fråga chefen: vad grundar du det på? Arbetsgivarens lönestatistik kanske inte är aktuell, och då kan du behöva lägga fram fakta på bordet. Eller är det så att du ligger högre än genomsnittet? Då kan du behöva lyfta fram varför du ska ha det där lilla extra lyftet just i år. Har du bidragit extra till företagets resultat, eller förväntas du göra det? Har du en attraktiv profil, som andra företag efterfrågar? 

Chefen påstår: ”Du har gjort det man förväntar sig (men inte mer)”

– Att leverera normalt och med tiden öka sin förmåga ska också ge högre köpkraft, vilket motiverar en högre lön.

Chefen påstår: ”Du är så ung”

– Om du är ung och ny på arbetsmarknaden måste du ha kraftiga procentuella lönelyft de första åren, för att följa löneutvecklingen. Titta på Civilekonomernas lönestatistik så kan du skaffa en bild av vilken lön som är rimlig att nå om tio år, och berätta att det är dit du ska. Säg att du är villig att stanna kvar på företaget framöver – men att du då självklart måste följa löneutvecklingen för din yrkesroll. Om de inte lyssnar på dig kan det vara läge att söka sig till en annan arbetsgivare. 

Chefen påstår: ”Orderläget tillåter inga lönehöjningar just nu”

– Om chefen påstår att företaget går dåligt, kan du kontra med: ”Enligt kollektivavtalet ska lönerna revideras” samt: ”Jag behövs – min kompetens behövs – för att få företaget på fötter igen och det du säger är ju en uppmaning till mig att sluta – är det så jag ska uppfatta det?”. 
Text: Petra Malm
 
 

Mer på civilekonomen.se