Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Soren Lundgren gråhårig man glasögon

Så kan du göra lönekarriär

Hur kan du som nyexad planera din lönekarriär? Löneexpert Sören Lundgren vet hur du går till väga för att göra lönekarriär.
Så kan du göra lönekarriär som nyexad. Sören Lundgren, löneexpert på Civilekonomerna ger sina bästa tips på hur du kan höja din lön under arbetslivet.

 

 

 

Läs också: Nyexad – här är din nya ingångslön

– Det handlar om att hitta en arbetsplats där man trivs och där man kan göra nytta, ett ställe där man tror sig kunna få en viss utveckling.

– Man ska kunna komma till en ny arbetsplats, inte med mössan hand, utan veta att man har något att bidra med och att företaget har något att ge tillbaka. Man behöver göra sin hemläxa innan man går in på första jobbet.

– Det handlar till exempel om att se till att man själv har kompetens. Använd vår lönestatistik för att se hur det skiljer sig åt mellan olika branscher och regioner.

Läs också: Det är en rimlig lön för en ekonomiassistent

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se