Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Löneexpert Sören Lundgren.

Det tjänar en projektledare på myndighet

Har blivit erbjuden en tjänst inom samma myndighet som jag är på idag. Tjänsten är projektledare och det handlar om att hålla i utredningar som går över enhetsgränserna. Är idag ekonom på en av enheterna och har en lön på 41 000. Har i dagsläget övertidsersättning och 40 semesterdagar. Tog examen 1989 och är 54 år.

Tyngdpunkten för lön som projektledare i staten ligger, för examensår 1989, på knappt 50 000. Om du inte erbjuds övertidsersättning i nya befattningen så bör du inte gå ner så mycket från det. Undre och övre kvartil är cirka 45 000 respektive 50 000 kronor.

Läs också: Svenskens drömjobb – projektledare

Precis som i privat sektor är lönenivån något högre för Stockholmsområdet. Det innebär att om det är där du befinner dig är lönen cirka sex till sju procent högre för handläggare och projektledare än den är i övriga landet. Skulle du hitta projektledartjänst i privat sektor så ligger lönen där cirka 5 000 kronor högre vilket kanske inte imponerar så mycket då man betänker att semesterdagarna i normalfallet då torde vara 30, att jämföra med de 40 semesterdagar du erbjudits.

Läs också: Lönerna är generellt högre i Stockholm

 

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se