Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sören Lundgren är ombudsman och lönestatistikansvarig på Civilekonomerna. Han besvarar i varje utgåva av Civilekonomen en vanlig lönefråga. Fram till och med 2015 besvarades lönefrågorna av ombudsman Jan Lidström som nu gått i pension. Tänk på att lönefrågor är färskvara! I början av artikeln hittar du datum när texten publicerades. Foto: Oscar Wettersten.

Det här är ett lönetillägg

Vad är ett lönetillägg? Är det som en extra löneförhöjning?

 

porträtt blond kvinna ler
Caroline Lindeberg.

Ett lönetillägg är ett påslag på lönen som oftast är förknippat med att du får ett förordnande till en annan tjänst.

Får chefen delegera arbetsmiljöansvar till dig?

Det kan handla om att du får en tillförordnad chefsroll, temporärt får mer ansvar eller tar en tjänst som på annat sätt ska ses vara tillfällig. Det viktiga om du får ett lönetillägg är att det finns en tydlig skriftlig reglering hur tillägget ska ses och hur länge det gäller, samt vad som gäller om tillägget tas bort.

Det som generellt gäller är att om du senare återgår till din tidigare tjänst och avslutar det tillfälliga ansvaret så försvinner också lönetillägget. Men då beror det alltså helt på vad du och din arbetsgivare har kommit överens om.

Semestern är här – missa inga lönetillägg

 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se