Lönefrågan

Lönerna inom it-branschen är ganska höga

Lönefrågan

Vad kan en affärsutvecklare på ett it-bolag utanför Stockholm tjäna? Du som kliver från ett litet bolag till ett större bör vänta dig en löneökning.


Läs mer >

Lön för tjänst inom ekonomifunktion i norr

Lönefrågan

Det är löneskillnader geografiskt i Sverige inte bara inom privat sektor, utan även om man ser till offentlig sektor. Så vad ska en ekonom anställd i en kommun förvänta sig för lön i olika delar av landet? Löneexpert Sören Lundgren vet.


Läs mer >

Vad tjänar en administrativ chef?

kvinna framför dator med kalendervy planerar penna i munnen koncentrerad
Lönefrågan

Du ska byta tjänst från ekonomichef till administrativ chef. Vad kan du förvänta dig i lön som administrativ chef på ett medelstort företag? Löneexpert Sören Lundgren vet var du ska lägga dig vid en löneförhandling.


Läs mer >

Överkvalificerad – du kan ändå hitta möjligheter

illustration person kapar karriären tar ett steg tillbaka
Lönefrågan

Det är fem år sedan du tog examen, men du funderar på att söka ett jobb där du verkar vara överkvalificerad. Kan du hitta utveckling, lönemässigt och karriärmässigt ändå? Löneexpert Sören Lundgren svarar på en medlemsfråga om lön.


Läs mer >

Nya toppnivåer för ekonomlönerna

en glad man på gatan lönestatistik ekonom löneförhandling
Aktuellt

Ekonomer har inte bara en bra arbetsmarknad, de har även en bra löneutveckling. Årets medellön noterar nämligen en ny toppnivå. För exempelvis statliga anställningar ligger löneutvecklingen på 4,5 procent.


Läs mer >

Vilken lön ska en inköpare ha?

Lönefrågan

Du söker en tjänst som inköpare i Göteborgsområdet och undrar vad en rimlig lön kan vara för tjänsten. Löneexpert Sören Lundgren vet hur löneläget ser ut.


Läs mer >

Rimlig lön för ekonomiassistent

Lönefrågan

Du är ekonomiassistent på ett företag och din roll har utvecklats. Nu funderar du på vilken lön som kan vara lämplig. Löneexpert Sören Lundgren svarar på en fråga som berör många.


Läs mer >

Gå inte under 50 000 kronor

Lönefrågan

Du funderar på vad en rimlig lön for en business controller med ansvar för affärssystem kan vara. Och spelar ytterligare färdigheter, som språkkunskaper, någon roll vid förhandlingen? Löneexpert Sören Lundgren guidar i en lönefråga.


Läs mer >

Vilken bransch är lönsammast?

Lönefrågan

Du funderar på framtiden. Men med alla möjligheter som finns är också frågan om lön väsentligt. Finns det skäl att välja bransch efter vilken lön man kan vänta sig? Är det stor skillnad mellan branscherna? Är det IT som betalar bäst? Löneexpert Sören Lundgren guidar i lönedjungeln.


Läs mer >

Du har rätt att vara missnöjd med lönen

Lönefrågan

Du har fått lite påslag vid lönerevision de senaste åren och funderar nu på om du fortfarande har en marknadsmässig lön. Löneexpert Sören Lundgren vet mer.


Läs mer >