Lönefrågan

Högre lön i Stockholm eller Göteborg?

Aktuellt

Utgå från det ansvar du förväntas ta, och därpå kan du fundera över argumenten för lön. Det tipsar Akavias lönespecialist Caroline Lindeberg om.


Läs mer >

Kan jag kräva en löneökning ändå?

Aktuellt

Lönerörelsen har befunnit sig i något av ett limbo på grund av coronan. Vilken löneökning har du rätt till? Kan du kräva löneökning trots att avtalen inte är klara? Akavias lönespecialist Sören Lundgren hjälper dig.


Läs mer >

Det här är ett lönetillägg

Lönefrågan

Du har blivit erbjuden att få ett lönetillägg – men vad är det egentligen? Caroline Lindeberg svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Ingen rätt till lönerevision

Lönefrågan

Din arbetsgivare vill inte ge dig en högre lön trots en bra prestation under året. Har du rätt till en årlig lönerevision?


Läs mer >

Lönerna inom it-branschen är ganska höga

Lönefrågan

Vad kan en affärsutvecklare på ett it-bolag utanför Stockholm tjäna? Du som kliver från ett litet bolag till ett större bör vänta dig en löneökning.


Läs mer >

Lön för tjänst inom ekonomifunktion i norr

Lönefrågan

Det är löneskillnader geografiskt i Sverige inte bara inom privat sektor, utan även om man ser till offentlig sektor. Så vad ska en ekonom anställd i en kommun förvänta sig för lön i olika delar av landet? Löneexpert Sören Lundgren vet.


Läs mer >

Sökt jobb som it-chef? Jämför liknande titlar

Leende mörkhårig kvinna med axellångt hår i rosa skjorta som lutar sig mot en vägg med mobiltelefonen i ena handen
Lönefrågan

Du söker jobb som it-chef i ett stort tjänsteföretag i Stockholmsområdet. När du själv letar i Saco Lönesök på förbundets hemsida är underlaget för liknande tjänster för litet för att du ska få svar på löneläge. Företaget du söker jobb på har cirka 600 anställda och du ska sitta i ledningsgruppen. Har i dagsläget 66 000 i lön och tog examen 1999. Vilken lön är rimlig?


Läs mer >

Vad är en rimlig lön för en IT-chef i Stockholm?

Medelålders glasögonprydde man i ljus kavaj och tablet funderar på vad som är en rimlig lön för en IT-chef
Lönefrågan

Vad är rimligt att begära i lön när du söker en tjänst som IT-chef i Stockholmsområdet? Löneexperten Sören Lundgren besvarar en läsarfråga.


Läs mer >

Vad tjänar en administrativ chef?

kvinna framför dator med kalendervy planerar penna i munnen koncentrerad
Lönefrågan

Du ska byta tjänst från ekonomichef till administrativ chef. Vad kan du förvänta dig i lön som administrativ chef på ett medelstort företag? Löneexpert Sören Lundgren vet var du ska lägga dig vid en löneförhandling.


Läs mer >

Hur hög löneökning rekommenderas per år?

pengar på hög löneökning
Lönefrågan

Du har haft en dålig löneutveckling, men skulle vilja hämta igen det. Därför vill du veta hur hög den rekommenderade lönen är, hur hög snittlöneökningen var förra året och vad du kan förvänta dig. Löneexpert Sören Lundgren guidar en medlem i frågan om lön.


Läs mer >