Lönefrågan

Lön för tjänst inom ekonomifunktion i norr

Lönefrågan

Det är löneskillnader geografiskt i Sverige inte bara inom privat sektor, utan även om man ser till offentlig sektor. Så vad ska en ekonom anställd i en kommun förvänta sig för lön i olika delar av landet? Löneexpert Sören Lundgren vet.


Läs mer >

Sökt jobb som it-chef? Jämför liknande titlar

Leende mörkhårig kvinna med axellångt hår i rosa skjorta som lutar sig mot en vägg med mobiltelefonen i ena handen
Lönefrågan

Du söker jobb som it-chef i ett stort tjänsteföretag i Stockholmsområdet. När du själv letar i Saco Lönesök på förbundets hemsida är underlaget för liknande tjänster för litet för att du ska få svar på löneläge. Företaget du söker jobb på har cirka 600 anställda och du ska sitta i ledningsgruppen. Har i dagsläget 66 000 i lön och tog examen 1999. Vilken lön är rimlig?


Läs mer >

Vad är en rimlig lön för en IT-chef i Stockholm?

Medelålders glasögonprydde man i ljus kavaj och tablet funderar på vad som är en rimlig lön för en IT-chef
Lönefrågan

Vad är rimligt att begära i lön när du söker en tjänst som IT-chef i Stockholmsområdet? Löneexperten Sören Lundgren besvarar en läsarfråga.


Läs mer >

Vad tjänar en administrativ chef?

kvinna framför dator med kalendervy planerar penna i munnen koncentrerad
Lönefrågan

Du ska byta tjänst från ekonomichef till administrativ chef. Vad kan du förvänta dig i lön som administrativ chef på ett medelstort företag? Löneexpert Sören Lundgren vet var du ska lägga dig vid en löneförhandling.


Läs mer >

Hur hög löneökning rekommenderas per år?

pengar på hög löneökning
Lönefrågan

Du har haft en dålig löneutveckling, men skulle vilja hämta igen det. Därför vill du veta hur hög den rekommenderade lönen är, hur hög snittlöneökningen var förra året och vad du kan förvänta dig. Löneexpert Sören Lundgren guidar en medlem i frågan om lön.


Läs mer >

Så påverkas din lön av ett uppköp

Lönefrågan

Din arbetsgivare ska köpas upp av ett annat bolag. Vad innebär det för din lön när bolaget du jobbar i blir större? Löneexpert Sören Lundgren vet hur du ska resonera i frågan.


Läs mer >

Fortsatt stor löneskillnad mellan män och kvinnor

Våg med mynt som illustrerar löneskillnader mellan män och kvinnor
Aktuellt

Löneskillnaden mellan kvinnliga och manliga ekonomer är fortsatt stor. Kvinnor tjänar i genomsnitt 82,2 procent av männens lön, enligt den nya löneenkäten.


Läs mer >

Här är branscherna som betalar bäst

Aktuellt

Vilken yrkesroll du har avgör, inte oväntat, vilken lön du får. Men det är också stora skillnader inom branscherna. Telekom är den bransch som uppvisar högst medellön bland Civilekonomernas medlemmar, ganska tätt följd av försäkringsbranschen. Bland chefer är den bäst betalda branschen bank och finans.


Läs mer >

Nyexad – här är din nya ingångslön

Ung kvinna student drömmer om ingångslön ekonom
Aktuellt

Är du nyexad och villrådig vad du ska begära vid en löneförhandling? Nu är den nya rekommenderade ingångslönen för nyexade ekonomer klar. Den rekommenderade ingångslönen beror dock på både val av bransch och arbetsort. Det menar Sören Lundgren, löneexpert på Civilekonomerna.


Läs mer >

Nya toppnivåer för ekonomlönerna

en glad man på gatan lönestatistik ekonom löneförhandling
Aktuellt

Ekonomer har inte bara en bra arbetsmarknad, de har även en bra löneutveckling. Årets medellön noterar nämligen en ny toppnivå. För exempelvis statliga anställningar ligger löneutvecklingen på 4,5 procent.


Läs mer >