Lönefrågan

Det här är ett lönetillägg

Lönefrågan

Du har blivit erbjuden att få ett lönetillägg – men vad är det egentligen? Caroline Lindeberg svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Ingen rätt till lönerevision

Lönefrågan

Din arbetsgivare vill inte ge dig en högre lön trots en bra prestation under året. Har du rätt till en årlig lönerevision?


Läs mer >

Lönerna inom it-branschen är ganska höga

Lönefrågan

Vad kan en affärsutvecklare på ett it-bolag utanför Stockholm tjäna? Du som kliver från ett litet bolag till ett större bör vänta dig en löneökning.


Läs mer >

Du bör tjäna 42 000

Kvinna i svartbit blus framför bord med papper, penna och räknesticka funderar över sin lön
Lönefrågan

Du är civilekonom med examen 2012 och har jobbat som ekonom, controller och med redovisning. Vad bör du tjäna? Löneexperten Sören Lundgren ger svar på tal.


Läs mer >

Jämför liknande titlar

Förstoringsglas mot grå bakgrund för att jämföra lön för it-chef
Lönefrågan

Du söker en tjänst som it-chef på ett stort bolag och kommer att sitta i ledningsgruppen. Löneexperten Sören Lundgren informerar vad som är en rimlig lön.


Läs mer >

Lön för tjänst inom ekonomifunktion i norr

Lönefrågan

Det är löneskillnader geografiskt i Sverige inte bara inom privat sektor, utan även om man ser till offentlig sektor. Så vad ska en ekonom anställd i en kommun förvänta sig för lön i olika delar av landet? Löneexpert Sören Lundgren vet.


Läs mer >

Sökt jobb som it-chef? Jämför liknande titlar

Leende mörkhårig kvinna med axellångt hår i rosa skjorta som lutar sig mot en vägg med mobiltelefonen i ena handen
Lönefrågan

Du söker jobb som it-chef i ett stort tjänsteföretag i Stockholmsområdet. När du själv letar i Saco Lönesök på förbundets hemsida är underlaget för liknande tjänster för litet för att du ska få svar på löneläge. Företaget du söker jobb på har cirka 600 anställda och du ska sitta i ledningsgruppen. Har i dagsläget 66 000 i lön och tog examen 1999. Vilken lön är rimlig?


Läs mer >

Vad är en rimlig lön för en IT-chef i Stockholm?

Medelålders glasögonprydde man i ljus kavaj och tablet funderar på vad som är en rimlig lön för en IT-chef
Lönefrågan

Vad är rimligt att begära i lön när du söker en tjänst som IT-chef i Stockholmsområdet? Löneexperten Sören Lundgren besvarar en läsarfråga.


Läs mer >

Vad tjänar en administrativ chef?

kvinna framför dator med kalendervy planerar penna i munnen koncentrerad
Lönefrågan

Du ska byta tjänst från ekonomichef till administrativ chef. Vad kan du förvänta dig i lön som administrativ chef på ett medelstort företag? Löneexpert Sören Lundgren vet var du ska lägga dig vid en löneförhandling.


Läs mer >

Överkvalificerad – du kan ändå hitta möjligheter

illustration person kapar karriären tar ett steg tillbaka
Lönefrågan

Det är fem år sedan du tog examen, men du funderar på att söka ett jobb där du verkar vara överkvalificerad. Kan du hitta utveckling, lönemässigt och karriärmässigt ändå? Löneexpert Sören Lundgren svarar på en medlemsfråga om lön.


Läs mer >