Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus

Viveka Andersson är rekryterare och karriärcoach på Newstart. Har sedan 2010 ansvar för CV-granskningen hos Civilekonomerna och coachar medlemmar dagligen i hanteringen av att skriva CV, Personligt brev samt öva Intervjuteknik. Viveka ger karriärtips i varje utgåva av papperstidningen. Hon är civilekonom. Foto: Jann Lipka.

sneakers jeans fötter vägval pil i asfalt

Välja mellan två jobberbjudanden

Jag har lyckan att ha blivit erbjuden två olika tjänster. Det är roliga jobb båda två, men hur ska jag välja det ena före det andra utan att den arbetsgivare jag väljer bort ska ”svartmåla mig” så jag aldrig kan få jobb hos dem i framtiden?
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus
Viveka Andersson

Grattis till att du fått jobb och dessutom till två olika tjänster. Du skriver att det är roliga jobb båda två, men det viktigaste är nu att du gör en bra bedömning och utvärdering på vilken tjänst som är mest intressant för dig, och vilket av de här två som verkligen är det optimala jobbet. 

Svaren som ger dig jobbet

Det finns många olika parametrar som kan avgöra vad som är mest fördelaktig när det gäller till exempel karriärvägar, löneutveckling, vidareutbildning, arbetstider, chefskap och konkreta arbetsuppgifter. Gå verkligen igenom och gör en ordentlig analys av alla de punkter som är relevanta för dig personligen, så det blir mer tydligt vilket jobb du verkligen ska välja. 

Utgå från hela din livssituation och titta även på saker som har betydelse under några år framöver. Fundera också på hur du tror att företagen kommer att utvecklas, och vad som då är mest gynnsamt för dig samt din blivande position. 

Nischa dig – få ny karriär

När du kommit fram till ett beslut så borde du även fått fram bra argument för varför du väljer det ena framför det andra. Dessa argument, eller orsaker, är det som du ska ta upp med arbetsgivarna så att de förstår varför du gör det val du gör. Kanske någon av dem till och med kan tänka sig att ändra i något av villkoren så att det blir lättare för dig att avgöra vad som blir det bästa jobbet? 

Den arbetsgivare du sedan väljer bort, kommer därmed ha en större förståelse för ditt val och du kommer att ha bra argument och känna dig säker på vad du vill. Tacka så klart för erbjudandet och tala om att du fick ett mycket bra intryck av dem och att du gärna håller kontakt. Lycka till!  

Slipp avundsjukan på jobbet

 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,