Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus

Viveka Andersson är rekryterare och karriärcoach på Newstart. Har sedan 2010 ansvar för CV-granskningen hos Civilekonomerna och coachar medlemmar dagligen i hanteringen av att skriva CV, Personligt brev samt öva Intervjuteknik. Viveka ger karriärtips i varje utgåva av papperstidningen. Hon är civilekonom. Foto: Jann Lipka.

Basketspelare i blå tröja gör mål vilket symboliserar vidareutbildning

Ta reda på målet för organisationen

Du jobbar som controller och skulle vilja bli bättre på digitala strategier. Nu har du hittat en vidareutbildning men den är kostbar och kommer att inkräkta på din ordinarie arbetstid. Karriärcoach Viveka Andersson tipsar om hur du motiverar detta inför din arbetsgivare.

Vad roligt att du känner att du satsar på en vidareutbildning och att du har ett mål kring vad du vill lära dig mer om. Det är bra att vid olika perioder i sitt yrkesliv tänka efter vad man vill, och hur man ska utveckla sig för att behålla en hög anställningsbarhet. 

Du skriver att du vill bli bättre inom digitala strategier och eftersom du jobbar som controller så förutsätter jag att det är inom ditt område som du vill förkovra dig ytterligare. Detta är något som borde rimma bra även för din arbetsgivare. 

Läs mer: Excel är ekonomens hammare:

För att få igenom dina önskemål så behöver du ta reda på vad som är målet för din organisation. Är det så att man har bestämt sig för att börja/vidareutveckla och digitalisera ekonomisystemen så kommer det definitivt att finnas ett behov av personal som kan klara av transformationsprocesserna, kommunicera med verksamheten samt ha IT-kunskap inom området. 

För dig gäller det nu att få igång argumentation kring vad som gör just dig lämplig att vara med i denna förändringsresa. Finns det kostnadsbesparingar som du kan redovisa, om man digitaliserar, och på så sätt försvara din utbildningskostnad? Ligger viss utbildningstid (inläsning av material till exempel) även på kvällar som visar att även du är beredd att satsa någon timme av din fritid för att lära dig mer om digitalisering?

Läs även: Så blir du redo för framtidens arbetsmarknad 

Gör en plan, skriv ner dina argument och visa på de fördelar som gäller alla parter. På det här sättet så får du en mycket bra grund att stå på för att övertyga din chef om varför det är viktigt att du genomgår kursen och hur du då kommer att kunna fortsätta att starkt bidra till utvecklingen av företaget. 

Lycka till! 

Läs om: Anna Breman som vill lösa framtidens utmaning


Bli medlem

Söker du nytt jobb?  Du som medlem har tillgång till allt från cv-hjälp till karriärrådgivning.

Mer från: ,