Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus

Viveka Andersson är rekryterare och karriärcoach på Newstart. Har sedan 2010 ansvar för CV-granskningen hos Civilekonomerna och coachar medlemmar dagligen i hanteringen av att skriva CV, Personligt brev samt öva Intervjuteknik. Viveka ger karriärtips i varje utgåva av papperstidningen. Hon är civilekonom. Foto: Jann Lipka.

Hur hemlig är min ansökan?

Du söker jobb hos konkurrenten via en platsannons. Men kan du räkna med att din ansökan behandlas konfidentiellt? Viveka Andersson, karriärcoach på Newstart ger råd.

För många har jobbsökandet blivit en öppen process. I stället för hemlighetsmakeri är fler än tidigare i dag öppna med sina karriärplaner. Det syns inte minst i sociala medier. Men det finns situationer där den som söker ett jobb hos ett annat företag inte vill att det ska läcka ut.

– Ett exempel är chefer på höga positioner. Kommer det ut att högsta chefen söker nytt jobb kan det utlösa ett strömhopp, säger Viveka Andersson. 

En annan orsak till hemlighetsönskan kan vara att man söker jobb hos konkurrenten, vilket i sin tur skulle kunna väcka irritation hos befintlig arbetsgivare. 

Men kan man lita på att ens ansökan behandlas konfidentiellt?

– Det finns ingen garanti. Världen är liten inom vissa områden där alla pratar med varandra. Så fort du söker dig utanför företaget måste du vara beredd på att det kan komma ut. Det är en risk du tar, säger Viveka Andersson. 

För att minska riskerna görs chefsrekryteringar till topposter normalt inte öppet utan i stället via headhunter som normalt är strikta med att inte avslöja sina kandidater utanför den behöriga kretsen. Det samma gäller vid rekryteringar som går via rekryteringsbolag.

Text: Torbjörn Askman