Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus

Viveka Andersson är rekryterare och karriärcoach på Newstart. Har sedan 2010 ansvar för CV-granskningen hos Civilekonomerna och coachar medlemmar dagligen i hanteringen av att skriva CV, Personligt brev samt öva Intervjuteknik. Viveka ger karriärtips i varje utgåva av papperstidningen. Hon är civilekonom. Foto: Jann Lipka.

Hur får jag både karriär och familj?

Jag upplever att jag väljs bort redan vid ansökningsbrevet då potentiella arbetsgivare tror att kvinnor strax över 30 ska skaffa barn inom kort. Hur ska jag byta arbetsgivare, utan att välja bort spirande karriär eller familjedrömmar?

”Den här åldern är ofta väldigt eftertraktad hos många arbetsgivare. Arbetstagaren har skaffat sig en utbildning och har några års arbetslivserfarenhet där man har fått praktiska kunskaper. 

När du nu vill komma vidare så är det viktigt att tänka på vad det är du själv vill göra. Hur vill du utvecklas i arbetslivet? Vilka värderingar har din blivande arbetsgivare/arbetsplats så att det passar ihop med ditt liv? Ett tillvägagångssätt, för att undvika att plockas bort av fel orsaker, är att alltid ringa innan du skickar in din ansökan. Genom ett samtal kan du ta reda på vad som exakt efterfrågas och vad som förväntas av dig i rollen du söker. Det här blir ett sätt för dig att ’sälja’ in dig, men också ett bra sätt för dig att ta reda på om tjänsten är något som du verkligen vill ha. Kanske vill man att du ska vara väldigt flexibel när det kommer till arbetstider, eller att det krävs fler resdagar än vad som kom fram i annonsen.  

Det kan vara många orsaker till att du inte kommer vidare i en anställningsprocess. Det du kan göra, och ska fokusera på när du söker en tjänst, är vad du kan bidra med. Varför ska man anställa just dig? Var alltid tydlig med vad du vill och kan. Ge bra exempel på framgångshistorier där du visar dina kompetenser och erfarenheter, både i dina ansökningshandlingar och på en intervju. En bra arbetsgivare vill ha personal som vill vara med och driva företaget framåt, samtidigt som man också har ett utvecklande och tillfredsställande privatliv.”