Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna med mörkt axellångt hår i svart kajal och röd blus

Viveka Andersson är rekryterare och karriärcoach på Newstart. Har sedan 2010 ansvar för CV-granskningen hos Civilekonomerna och coachar medlemmar dagligen i hanteringen av att skriva CV, Personligt brev samt öva Intervjuteknik. Viveka ger karriärtips i varje utgåva av papperstidningen. Hon är civilekonom. Foto: Jann Lipka.

Är du lämplig som referens?

Har du fått frågan om att ställa upp som referens till någon som sökt jobb? Viveka Andersson, karriärcoach på Newstart, förklarar vad du behöver tänka på.

Svara inte reflexmässigt ja om någon önskar att du ställer upp som referens. Börja i stället med en kort analys om du över huvud taget är rätt person att ställa upp. Viveka Andersson föreslår att du tänker igenom följande frågor:

Läs också: En av tre unga söker jobba via sociala medier

1. Vad har ni haft för arbetsrelation? Har ni arbetat tillräckligt nära varandra för att du ska kunna uttala dig som referens? Om inte, ställ inte upp.

2. Ta reda på vad det nya jobbet handlar om. Är den som du ska vara referens för på väg mot ett helt annat arbetsområde än det du kan vittna om? Om ja, begränsa din roll och uttala dig bara om person och karaktär.

3. Är du för nära vän med den som vill ha dig som referens? Tacka nej då det du säger riskerar att inte framstå som trovärdigt.

4. Vet du att du som referens inte alls kommer att kunna rekommendera personen? Tacka nej.

5. Är det svårt för företaget eller rekryteraren att nå dig? Tacka nej. Ofta är det snabba puckar som gäller.

När frågorna väl är avklarade och du bestämmer dig för att ställa upp återstår samtalet från rekryteraren. Och då gäller det att inte bara ösa på med beröm.
– En bra referens lyfter fram starka sidor och sidor som personen behöver jobba med. Det ger ett balanserat intryck.

Läs också: Bästa tidpunkten att skicka in din jobbansökan