Karriärtipset

Välja mellan två jobberbjudanden

sneakers jeans fötter vägval pil i asfalt
Karriärtipset

Jag har lyckan att ha blivit erbjuden två olika tjänster. Det är roliga jobb båda två, men hur ska jag välja det ena före det andra utan att den arbetsgivare jag väljer bort ska ”svartmåla mig” så jag aldrig kan få jobb hos dem i framtiden?


Läs mer >

Från anställd till konsult – ta reda på förutsättningarna

Ung rödblond man med skägg oh svarta glasögon sitter i kafémiljö i uppknäppt skjorta och vit t-shirt
Karriärtipset

Ska du lämna en fast anställning och bli konsult? Då finns det en hel del att tänka på, karriärcoach Viveka Andersson går igenom de viktigaste punkterna.


Läs mer >

Känn dig själv om du ska leda bra

Man med anteckningsblock och penna pratar om bra ledarskap med kvinna, båda sitter på en parkbänk
Karriärtipset

Du har befordrats till teamledaren och blir nu chef över dina tidigare kollegor. Vad behöver du vara medveten om? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar en läsarfråga.


Läs mer >

Din karriär blir var dina relationer är

Mörkhårig kvinna tipsar om hur man skaffar sig vassa rekommendationer
Krönika

Ditt personliga varumärke kommer att vara ditt mest värdefulla karriärverktyg på framtidens arbetsmarknad oavsett om du söker jobb eller inte, enligt Charlotte Hågård, karriär- och Linkedinexpert, författare och föreläsare.


Läs mer >

Mitt i karriären – utvecklas ännu mer

Verktyg

Har du redan jobbat i minst tjugo år och kommit en bit i karriären? Åren mellan 45-54 år gäller det att fortsätta att utvecklas och pinpointa heta branscher. Men även för dig som är junior eller ännu mer senior finns en hel del att göra.


Läs mer >

Boosta karriären – mitt i livet

Verktyg

Har du redan jobbat i tio år och kommit en bit i karriären? Åren mellan 35-44 år gäller det att vara påläst och att stärka ditt personliga varumärke.


Läs mer >

Aldrig för sent att boosta karriären

Verktyg

Har du jobbat i tio, tjugo eller kanske trettio år? Det är aldrig för sent att boosta karriären. Men vilken strategi du ska välja beror på var i livet du befinner sig.


Läs mer >

Allt du behöver veta om din pension

Verktyg

Vad behöver man egentligen göra åt sin pension? Vilka val är viktiga? Ska man spara privat? Är det en bra idé att löneväxla? Civilekonomen reder ut.


Läs mer >

Osjälviska får högre lön

Verktyg

Vill du ha mer i lönekuvertet? Då hjälper inte vassa armbågar. Snarare får du satsa på att uppoffra dig mer för andra, det har forskning initierad av Kimmo Eriksson kommit fram till.


Läs mer >

Locka fram medarbetarnas superkrafter

kvinna superhjälte kontorskläder spanar i fjärran Johan Thesslin locka fram
Aktuellt

Det är inte lönen som gör att vi presterar, det krävs helt andra verktyg. Men vilka och hur ska man använda dem? De frågorna besvarar ledarskapsutvecklaren Johan Thesslin.


Läs mer >