Karriärtipset

Uppdatera din Linkedin-profil – 5 tips

Verktyg

Känns din Linkedin-profil lite trött? Då är det hög tid att uppdatera den. En snygg och aktuell profil på världens största affärsplattform ger dig nämligen ett klart försprång. Här är Linkedin-experten Linda Björcks bästa tips.


Läs mer >

Din karriär blir var dina relationer är

Krönika

Ditt personliga varumärke kommer att vara ditt mest värdefulla karriärverktyg på framtidens arbetsmarknad oavsett om du söker jobb eller inte, enligt Charlotte Hågård, karriär- och Linkedinexpert, författare och föreläsare.


Läs mer >

Mitt i karriären – utvecklas ännu mer

Verktyg

Har du redan jobbat i minst tjugo år och kommit en bit i karriären? Åren mellan 45-54 år gäller det att fortsätta att utvecklas och pinpointa heta branscher. Men även för dig som är junior eller ännu mer senior finns en hel del att göra.


Läs mer >

Lyckad rekrytering – 3 tips för att hitta rätt kandidat

Aktuellt

En lyckad rekrytering kräver en bra kravprofil, kunskap om de avgörande kompetenserna och tydliga förväntningar.  Tid är också en framgångsfaktor. Här är rekryteringschefens bästa tips för att hitta rätt kandidat. 


Läs mer >

Håll dig anställningsbar

Verktyg

Anställningstrygghet är numera något av ett museiföremål, tillsammans med resten av industrisamhället. I kunskaps-samhället gäller det att ständigt kompetensutvecklas. Men hur mycket stöd kan du räkna med från din arbetsgivare?


Läs mer >

Gjort bort dig på jobbet? Här är expertens bästa tips

Aktuellt

Har du kört i diket på jobbet? Lugn, det går att komma igen. Psykologen Oskar Henrikson tipsar om hur du får tillbaka omgivningens förtroende och respekt. 


Läs mer >

Så hanterar du en destruktiv ledare

Verktyg

Det finns effektiva sätt att hantera en chef som gör att du mår dåligt. Forskaren Maria Fors Brandeby tipsar om hur.


Läs mer >

Hitta nytt jobb utan kontakter?

Karriärtipset

Saknar du ett stort nätverk men vill ha nytt jobb? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar läsarfråga.


Läs mer >

Kan misstagen kosta mig min karriär?

Karriärtipset

På tidigare arbetsplatser har du gjort misstag som du nu upplever ligger dig i fatet när du kommer på jobbintervjuer. Hur ska du få eventuella andra arbetsgivare att sätta fokus på det du gjort bra i stället för de misstag du gjort? Coach Viveka Andersson tipsar.


Läs mer >

Hur löser jag gammalt groll med kollega?

Karriärtipset

Du ska bli chef över en kollega som du inte drar jämnt med. Inför det vill du ta nya tag för att starta om relationen och lägga gamla surdegar bakom er. Hur gör du det på bästa sätt? Karriärcoach Viveka Andersson ger råd i en svår fråga.


Läs mer >