Karriärtipset

Hitta nytt jobb utan kontakter?

Karriärtipset Saknar du ett stort nätverk men vill ha nytt jobb? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar läsarfråga.
Läs mer >

Kan misstagen kosta mig min karriär?

Karriärtipset På tidigare arbetsplatser har du gjort misstag som du nu upplever ligger dig i fatet när du kommer på jobbintervjuer. Hur ska du få eventuella andra arbetsgivare att sätta fokus på det du gjort bra i stället för de misstag du gjort? Coach Viveka Andersson tipsar.
Läs mer >

Hur löser jag gammalt groll med kollega?

Karriärtipset Du ska bli chef över en kollega som du inte drar jämnt med. Inför det vill du ta nya tag för att starta om relationen och lägga gamla surdegar bakom er. Hur gör du det på bästa sätt? Karriärcoach Viveka Andersson ger råd i en svår fråga.
Läs mer >

Gör så här för att hänga med utvecklingen

Karriärtipset Du trivs på ditt jobb, men får inte tillräckligt med utbildning. Hur ska du göra för att inte tappa din kompetens, och fortsätta vara anställningsbar i en föränderlig värld? Karriärcoach Viveka Andersson ger tips på hur du kan utvecklas.
Läs mer >

Fått fel arbetsuppgifter på nya jobbet?

Karriärtipset Du har börjat ett nytt jobb, men de arbetsuppgifter som utlovades vid jobbintervjun stämmer inte med det du faktiskt får göra. Karriärcoach Viveka Andersson ger fyra tips på hur du kan agera för att få din nya chef att infria sina löften.
Läs mer >

Fem punkter för att bli erbjuden nytt jobb

Foto: Istock
Karriärtipset Du vill byta jobb, men vill inte att din nuvarande arbetsgivare ska få kännedom om det. Vår karriärexpert Viveka Andersson tipsar om hur du ska agera för att öka chansen att bli erbjuden nytt jobb.
Läs mer >

Snacket går – vågar jag ta det nya jobbet?

Karriärtipset Du har fått ett lockande jobberbjudande, men hört rykten om att arbetsplatsen är dysfunktionell. Hur tar du reda på hur allvarligt det är och hur det kan påverka dig? Karriärexpert Viveka Andersson vet hur du kan agera för att kunna ta ett välgrundat beslut.
Läs mer >

Så tar du dig vidare i yrkeslivet

Karriärtipset Jobbet går på tomgång. Det är dags att hitta den där nytändningen i yrkeslivet. Karriärcoachen Viveka Andersson ger sina bästa tips för hur du kan gå vidare.
Läs mer >