Karriärtipset

Hitta nytt jobb utan kontakter?

Karriärtipset Saknar du ett stort nätverk men vill ha nytt jobb? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar läsarfråga.
Läs mer >

Kan misstagen kosta mig min karriär?

Karriärtipset På tidigare arbetsplatser har du gjort misstag som du nu upplever ligger dig i fatet när du kommer på jobbintervjuer. Hur ska du få eventuella andra arbetsgivare att sätta fokus på det du gjort bra i stället för de misstag du gjort? Coach Viveka Andersson tipsar.
Läs mer >

Tydliggör dina egna mål och motiv

Karriärtipset Ålder kan en orsak till att inte komma vidare i en rekrytering. Men istället för att att fokusera på de hinder, bör du se vad som kan göra dig mer intressant när du söker nya tjänster, tipsar Viveka Andersson.
Läs mer >

Våga nätverka för att byta jobb

Karriärtipset Du upplever att du inte får komma på jobbintervjuer, trots att dina yngre kollegor byter jobb. Ligger åldern dig i fatet eller kan du lyfta fram dina egenskaper på ett bättre sätt? Karriärcoach Viveka Andersson guidar och ger tips i en svår karriärfråga.
Läs mer >

Hur löser jag gammalt groll med kollega?

Karriärtipset Du ska bli chef över en kollega som du inte drar jämnt med. Inför det vill du ta nya tag för att starta om relationen och lägga gamla surdegar bakom er. Hur gör du det på bästa sätt? Karriärcoach Viveka Andersson ger råd i en svår fråga.
Läs mer >

Gör så här för att hänga med utvecklingen

Karriärtipset Du trivs på ditt jobb, men får inte tillräckligt med utbildning. Hur ska du göra för att inte tappa din kompetens, och fortsätta vara anställningsbar i en föränderlig värld? Karriärcoach Viveka Andersson ger tips på hur du kan utvecklas.
Läs mer >

Fått fel arbetsuppgifter på nya jobbet?

Karriärtipset Du har börjat ett nytt jobb, men de arbetsuppgifter som utlovades vid jobbintervjun stämmer inte med det du faktiskt får göra. Karriärcoach Viveka Andersson ger fyra tips på hur du kan agera för att få din nya chef att infria sina löften.
Läs mer >

Var aktiv själv om du vill bli erbjuden jobb

Karriärtipset Du är intresserad av att byta jobb, men vill inte att din nuvarande arbetsgivare ska få kännedom om det. Hur gör du det känt hos rekryterare att du finns tillgänglig? Karriärexpert Viveka Andersson coachar i en knepig fråga.
Läs mer >

”Utgå från det som ger dig energi”

Karriärtipset Hur viktigt är det ur ett karriärperspektiv att tidigt skaffa sig ”rätt” arbetslivserfarenhet? Karriärcoachen Viveka Andersson: ”Utgå från det som ger dig energi”.
Läs mer >

Fem punkter för att bli erbjuden nytt jobb

Foto: Istock
Karriärtipset Du vill byta jobb, men vill inte att din nuvarande arbetsgivare ska få kännedom om det. Vår karriärexpert Viveka Andersson tipsar om hur du ska agera för att öka chansen att bli erbjuden nytt jobb.
Läs mer >