Karriärtipset

Välja mellan två jobberbjudanden

sneakers jeans fötter vägval pil i asfalt
Karriärtipset

Jag har lyckan att ha blivit erbjuden två olika tjänster. Det är roliga jobb båda två, men hur ska jag välja det ena före det andra utan att den arbetsgivare jag väljer bort ska ”svartmåla mig” så jag aldrig kan få jobb hos dem i framtiden?


Läs mer >

Lyft fram dig själv

Närbild på person i rullstol
Karriärtipset

Jag har ett synligt funktionshinder efter en olycka. Jag kommer ofta på jobbintervju men när arbetsgivarna träffar mig så ser de förvånade ut och jag upplever att jag inte passerar det berömda nålsögat. Det är ingen som säger rakt ut att jag inte får jobbet på grund av min funktionsnedsättning, men likväl är min känsla att jag väljs bort för att jag ser annorlunda ut. Hur ska jag få en arbetsgivare att förstå att jag är en lika kompetent, charmig och spännande medarbetare som den som inte har några ”synliga brister”?


Läs mer >

Möjligt byta jobb vid 54?

två järnvägsspår som möts mot en lummig skogsfond
Karriärtipset

Du har arbetat i 17 år hos en stor arbetsgivare och trivts i alla år. Nu sker det förändringar och du funderar på din framtid. Är det möjligt för en snart 54-årig ekonom att byta jobb? Läs och lär av karriärcoachen Viveka Anderssons svar.


Läs mer >

Från anställd till konsult – ta reda på förutsättningarna

Ung rödblond man med skägg oh svarta glasögon sitter i kafémiljö i uppknäppt skjorta och vit t-shirt
Karriärtipset

Ska du lämna en fast anställning och bli konsult? Då finns det en hel del att tänka på, karriärcoach Viveka Andersson går igenom de viktigaste punkterna.


Läs mer >

Känn dig själv om du ska leda bra

Man med anteckningsblock och penna pratar om bra ledarskap med kvinna, båda sitter på en parkbänk
Karriärtipset

Du har befordrats till teamledaren och blir nu chef över dina tidigare kollegor. Vad behöver du vara medveten om? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar en läsarfråga.


Läs mer >

Ta reda på målet för organisationen

Basketspelare i blå tröja gör mål vilket symboliserar vidareutbildning
Karriärtipset

Du jobbar som controller och skulle vilja bli bättre på digitala strategier. Nu har du hittat en vidarutbildning men den är kostbar och kommer att inkräkta på din ordinarie arbetstid. Hur motiverar du detta inför din arbetsgivare?


Läs mer >

Förbered dig väl inför svåra samtal

Karriärtipset

Hur ska du ta det svåra samtalet med din chef? Hur ska du kunna du berätta för din arbetsgivare att ditt privatliv är besvärligt och kan kräva tid från jobbet? Karriärcoach Viveka Andersson besvarar hur du tar upp en svår och känslig fråga.


Läs mer >

Din karriär blir var dina relationer är

Mörkhårig kvinna tipsar om hur man skaffar sig vassa rekommendationer
Krönika

Ditt personliga varumärke kommer att vara ditt mest värdefulla karriärverktyg på framtidens arbetsmarknad oavsett om du söker jobb eller inte, enligt Charlotte Hågård, karriär- och Linkedinexpert, författare och föreläsare.


Läs mer >

Mitt i karriären – utvecklas ännu mer

Verktyg

Har du redan jobbat i minst tjugo år och kommit en bit i karriären? Åren mellan 45-54 år gäller det att fortsätta att utvecklas och pinpointa heta branscher. Men även för dig som är junior eller ännu mer senior finns en hel del att göra.


Läs mer >

Boosta karriären – mitt i livet

Verktyg

Har du redan jobbat i tio år och kommit en bit i karriären? Åren mellan 35-44 år gäller det att vara påläst och att stärka ditt personliga varumärke.


Läs mer >