Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Heterogen arbetsgrupp ger varandra feedback framför med hjälp av blädderblock

Be din grupp om feedback

Efter fler år som medarbetare och chef har jag kommit till en punkt då jobbet går motigare. Min arbetsgivare har en tuffare situation på marknaden och jag har en konflikt med en kollega som suger kraft och energi. Nu behöver jag entusiasmera både mig och mina medarbetare, men hur?
Viveka Andersson.

Nu gäller det att hitta motivationen och tron på dig själv, precis som du hade när du valde att ta jobbet som chef. Man måste alltid jobba på sin egen självkänsla och ta reda på vad det är som gör att du vill vara där du är idag. Skaffa dig självinsikt och förstå vem du är och hur du agerar vid olika händelser. Varför inte be om feedback ifrån din grupp för att få höra vad andra anser vara dina styrkor och hur du samtidigt kan utvecklas som ledare?

Ledarskap för smart mångfald

Skaffa dig personer i din närhet som du kan ha som bollplank när det känns motigt. Ett starkt nätverk av till exempel en mentor, en högre chef eller en coach är mycket värdefullt. De kan stötta dig i att se tydliga mål och samtidigt ge dig insikter i hur du ska göra för att gå vidare och bygga upp din arbetsglädje igen. Acceptera dig själv och försök inte uppfylla en bild av hur du tror en chef bör vara. Våga vara dig själv och visa samtidigt dina medarbetare uppskattning och att du litar på deras förmåga. 

Feedback framgångsfaktor

Ett första steg är alltså att ge dig själv tid till självreflektion en tid framöver och fundera på vad som är viktigt för dig som chef. Kanske ska du bygga på med någon utbildning kring konflikthantering? Se också över vilka steg som du och din grupp behöver ta för att göra ett omtag och kunna bidra positivt till verksamheten. 

Skapa gärna visioner och dela med dig av dem. Analysera vad som gått bra och vad som gått mindre bra den senaste tiden och ta lärdom av detta. Självkänsla är en färskvara som behöver byggas upp regelbundet, så avsätt tid för att jobba på att behålla den långsiktigt.  

Möt människan bakom konflikten

 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,