Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Överkörd av styrelsen

Jag är chef på ett medelstort företag inom tillverkande industri sedan två år tillbaka. Mitt problem är att jag känner mig som en lakej åt styrelsen. Oavsett vad jag kommer med så känner jag mig överkörd av den. Vad ska jag göra? / Frustrerad vd

För att du ska kunna arbeta på ett effektivt sätt i förhållande till din styrelse är det viktigt att du i egenskap av vd känner att du utvärderas systematiskt och rättvist. En vd som inte upplever att han/hon blir rättvist utvärderad riskerar att ägna sig åt frågor som inte är bäst för bolaget, med syfte att hamna i bättre dager hos styrelsen. När detta sker är det lätt att känna sig ”överkörd” när man försöker vara till lags.
Om arbetsformerna mellan dig och din styrelseordförande (SO) är otydligt definierade riskerar det att skapa onödig friktion mellan dig och styrelsen, vilket du uppenbarligen upplever.
Men kom ihåg att det även ligger på ditt ansvar att tydligt definiera rollfördelningen mellan dig och din SO.
Glöm inte att löpande upprätthålla en klar och transparent kommunikation mellan dig och ordförande.
Fundera och diskutera över följande: Delar du styrelsens mål, värderingar och strategier? Om du inte delar styrelsens uppfattning om hur företaget skall drivas är det din skyldighet att meddela detta.