Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Osäker som ny chef

Jag har nyligen tillträtt en chefstjänst på det företag där jag har jobbat i många år. Mitt problem är att jag inte riktigt känner mig som en chef. Jag har ingen tidigare erfarenhet som chef och tycker det är svårt att ”bossa” över mina tidigare kollegor. Jag är rädd att jag ska uppfattas som förändrad för att jag blivit chef. Nu känns det som jag hamnat mellan två stolar. Min chef är inne på mina uppgifter och har åsikter om alla beslut, samtidigt som jag känner mig lite velig gentemot min personal, det vill säga mina gamla kompisar och kollegor. Vad ska jag göra?

Notera; du har inte förändrats, men din roll har förändrats! Du fick troligtvis tjänsten för att du har rätt erfarenhet och önskvärda egenskaper. Har du mandat från din grupp och känner dina medarbetare förtroende för dig? Varför tror du att din chef är inne på ditt område? Att bli chef är en förändring, och den förändringen påverkar även tidigare arbetsrelationer. Det kan vara svårt att ta beslut när man märker att arbetskamraterna blir missnöjda.
När företaget väljer att internrekrytera till en chefsbefattning och den personen inte varit chef tidigare bör han eller hon få en utbildning i chefskapet. Men det behövs mer än en kurs. Erfarenhet kommer med tiden. Det är stor skillnad på ledarskap och att ”bossa”. Kliv in i rollen som ledare, men fortsätt vara dig själv. Ta rollen, låt inte rollen ta dig! Ställ frågor, uppmuntra, ge feedback, visa intresse och stötta.
Jag tycker även att du ska skaffa en mentor som du kan bolla funderingar med. Någon att luta sig mot som har varit i din situation. Man blir inte chef över en natt. Du kommer att växa in i rollen. Inta rätt tankesätt och visa att du vill utvecklas och begär att få support.