Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Karriär som går på ­tomgång

Jag hade hoppats att jag hade kommit längre i min yrkesbana än vad jag har gjort. Jag vill komma vidare men känner att karriären går på tomgång. Ska jag vänta och försöka förändra nuvarande situation eller leta efter nytt jobb externt?

Om du ska stanna på ditt nuvarande företag eller söka dig vidare kan bara du svara på. Det är ganska knapphändig information som jag har att gå på, så låt mig ställa några frågor som förhoppningsvis kan hjälpa dig komma närmare ett beslut. Vad är karriär för dig? Vad värdesätter du med ditt nuvarande jobb? Hur ser ditt drömjobb ut? Vad är det som gjort att du inte kommit ”så långt” som du velat? Vad kan du göra för att utveckla dig själv och din karriär? Om du tar dig tid att fundera igenom dessa frågor ordentligt så tror jag att du kommer till insikt och är ett steg närmare ett beslut. Och kom ihåg, om du bestämmer dig för att söka jobb externt; du ska gå till ett nytt jobb – inte från ditt nuvarande.
Vad jag menar är att du verkligen ska känna glädje över det nya och inte fly från det gamla. Tänk igenom vad du verkligen vill.
Du skriver att din karriär går på tomgång, då kan det vara ett bra tips att gå igenom ditt nätverk, ta kontakt med tidigare studiekamrater som i dag sitter på relevanta tjänster, hör av dig till före detta arbetskamrater med mera, berätta om dina planer och önskemål!