Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

”Jag hinner inte utveckla verksamheten”

Fråga: Jag är chef och har en budgetram som bara räcker för att hålla verksamheten flytande men någon tid för att utveckla verksamheten finns inte i praktiken. Problemet är att föregångarna tycks ha klarat sig och därför vågar jag inte ta upp frågan.

Svar: Som jag ser det så talar du om tre olika saker, som du verkar blanda ihop.  Du nämner a) tajt budget b) ont om tid c) rädsla att göra annorlunda. Vad jag menar är att du först borde fråga dig själv, vad är problemet, vari ligger den trånga sektorn, egentligen? Är det den tajta budgetramen eller är det tidsbristen att utveckla verksamheten? Eller är det att du jämför dig med föregångarna på din tjänst och känner att du måste göra samma saker? Utan mer information om ditt läge kan jag givetvis inte ge dig några bestämda råd om vad du bör göra. Men varför tror du att du fick jobbet, förtroendet att vara chef? Jag tror att du fick jobbet för att du faktiskt har kompetens, integritet, en egen vilja, och ett driv att förbättra och utveckla verksamheten.
Eftersom du upplever de här problemen som du uttrycker, tycker jag att det är din skyldighet att faktiskt ta upp frågan med din chef. Fråga vad de förväntar sig. Berätta hur du skulle vilja utveckla verksamheten och vilka resurser (tid, pengar, befogenheter med mera) som du behöver. Att föregångarna »tycks ha klarat sig« är helt irrelevant. Nu är det du som har tjänsten och då är det du som skall klara dig, hur vill du att det ska se ut? Vad vill du lämna efter dig? Om du hade varit din chef, vad skulle du då uppskatta att du gjorde? Om du skyller på att du inte har tillräcklig budget för att utveckla verksamheten så får du förklara detta på ett konstruktivt sätt och komma med förslag på hur och varför du skulle vilja förändra. Steg ett är att sluta låsa dig vid hur dina föregångare skött sitt arbete, och i stället fokusera på vad du vill och hur du vill sköta ditt jobb!