Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Hur vinner jag respekt?

Hur får jag mina medarbetare att respektera mig som chef? Jag är vd på ett IT-bolag med cirka 30 anställda. Jag är mycket kompetent inom mitt område och var tidigare specialist.

Det är inte ovanligt att chefer för mindre IT-företag, framför allt om de själva är tekniker, tenderar att fokusera på teknik i stället för personal. Hur ser det ut för dig på den fronten? Om du visar dina mänskliga sidor blir du en bättre ledare. Våga visa att du inte kan allt! Modiga människor ser sin rädsla som en utmaning att hantera. Insikt och mod är viktigt för att uppnå utveckling. Goda ledare känner empati med sina medarbetare och bryr sig verkligen om deras arbete. Det betyder inte att du alltid ger medarbetarna precis vad de vill ha, utan vad de behöver. De allra flesta människor respekterar en empatisk ledare som vågar ställa krav. Var tydlig. Förklara avdelningens mål, vad som ska prioriteras i de olika projekten och ge var och en tydliga riktlinjer för deras ansvarsområde.