Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Hur hittar jag rätt coach?

Jag är f d chef på ett bolag inom mediebranschen, runt 40 år och helt plötsligt är jag arbetslös och inskriven på ­arbetsförmedlingen. Nu ska jag ta nya tag och tänkte använda mig av en jobbcoach. Min fråga är; bland alla dessa coacher, hur hittar jag rätt i djungeln

Att hitta rätt bland de coacher som ingår i den jätte­upphandling och i det stora utbudet som arbetsförmedlingen erbjuder av externa jobbcoacher (963 företag) är inte lätt. Forskning visar att den viktigaste faktorn för fram­gångsrik coachning är relationen – förtroendet mellan coach och klient. Arbetsförmedlingens upplägg är att du väljer coach själv. Mitt råd är att kolla om coachen har dokumenterad erfarenhet. Fråga efter referenser, certifiering, utbildning och metod. Vilken yrkesbakgrund har coachen, finns erfarenhet inom ditt eget yrke eller din bransch? Utgå ifrån dina egna behov och önske­mål när du söker coach. Det är högst individuellt beroende på din personlighet/yrke/mål/ambitioner. De två absolut viktigaste parametrarna för att coachningen skall bli lyckad är:
1. Att du som klient är moti­verad och VILL gå till en coach (och inte är ”ditskickad” av någon).
2. Att du som klient känner FÖRTROENDE för din coach.
Förtroende kan du få genom att bland annat följa tipsen ovan. Resten är personlighet och personkemi.