Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Coachfrågan: Jag är besviken på mitt nya jobb.

Jag är relativt nyanställd, men har inte fått de arbetsuppgifter som jag och min chef kom överens om. Hur lång tid ska jag vänta innan jag ska ställa mer långtgående krav?

Svar: Även om det kanske känns jobbigt att ta tag i detta, så är mitt råd att inte vänta. Jag vet ju inte hur lång tid du har varit på tjänsten, men har det gått mer än några veckor, då bör du ta tag i detta med en gång. Eftersom du inte har fått de arbetsuppgifter som du och din chef kom överens om, förstår jag att du är besviken. Om du har en arbetsbeskrivning som bilaga till ditt anställningskontrakt så föreslår jag att du och din chef går igenom det igen, och diskuterar igenom vad det egentligen innebär. Har ni tolkat det olika? Eller har det ”bara blivit så här”? Ta reda på de bakomliggande orsakerna. Kanske har chefen en annan åsikt om varför du inte har de arbetsuppgifter ni talat om från början, kan det vara så att du inte tar för dig tillräckligt? Eller blir du tilldelad andra uppgifter? Har det skett någon omorganisation som påverkat arbetsuppgifterna?
Du säger inget om vad dina arbetsuppgifter innebär, och vad du hade förväntat dig. Men jag antar att du nu gör mindre kvalificerade uppgifter än vad ni kommit överens om. Det är resursslöseri för företaget, eftersom du då troligen har lön för mer kvalificerade uppgifter. 
Hur som helst, din situation blir inte lättare av att vänta, tvärtom är risken att du blir kvar i de arbetsuppgifterna du inte vill ha, och det blir svårare att ta sig ur ju längre du väntar. Så be om ett möte med chefen så snart du kan. Självklart gäller det att vara rak och tydlig, men samtidigt ha takt och ton, så att du inte bränner några skepp. Det kan handla om ett missförstånd, eller att chefen helt enkelt låter dig ”fasas in”. Oavsett anledning måste du få klarhet i varför det blivit så här och säga att du vill jobba med de uppgifterna ni kommit överens om. Det bästa du kan göra är att ta tag i detta redan i morgon! Lycka till!