Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

”Chefen stöter på mig”

Fråga: Sedan några månader är jag på ett nytt jobb som jag trivs jättebra på förutom en sak, jag upplever att min närmaste chef stöter på mig och kommer med sexuella anspelningar. Först trodde jag att jag inbillade mig, sedan försökte jag skämta bort det, men nu har det pågått så länge och jag upplever det som så pass jobbigt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag tycker att situationen är obehaglig, jag blir nervös så fort han kommer, eller vill mig något. Jag kan inte ha det så här längre men vågar inte ta upp det med honom. Jag är jätteglad över jobbet och vill inte sluta. Vad ska jag göra?

Svar: Det låter som en minst sagt besvärlig situation. Tyvärr är den inte jätteovanlig.
Eftersom du säger att detta har pågått en längre tid och att du finner det obehagligt är mitt råd att ta tjuren vid hornen. Du har allt att vinna på att ta upp problemet med din chef! Om det inte funkar får du gå vidare och tala med hans chef. Hans agerande är helt oförsvarbart. Även om det är så att han »skämtar« så är det fel, fel, fel. Eftersom han är din chef är det inte bara ofredande utan även maktmissbruk. Så samla mod, begär ett möte och berätta hur du upplever situationen. Om han inte tar budskapet till sig, ber om ursäkt och slutar med sina anspelningar så ska du ta upp problemet med hans chef, och/eller hr-chefen (eller om det finns någon annan funktion inom företaget som har hand om ärenden av denna typ). Jag förstår att det känns obehagligt att konfrontera, men kom ihåg att det inte är du som behöver känna dig orolig för reprimander.