Coachen

Hur få medarbetare att lyssna?

Coachen

Det är vanligt att lägga skulden och ansvaret på medarbetaren när inte kommunikation och prestation fungerar. Men det är oftast fel, menar chefscoachen Malin Trossing, som anser att ett bra ledarskap handlar om att skapa förtroende.


Läs mer >

Så tänker du nytt vid rekrytering

Coachen

Världen är full av kompetenta människor. Men hur hittar man dem som inte är lik en själv? Chefscoachen Malin Trossing svarar.


Läs mer >

Hur säger jag upp utan att känna mig usel?

Coachen

Du har blivit erbjuden ett jobb för att göra en omorganisation. Risken är att det även innebär uppsägningar. Malin Trossing tipsar om hur du kan hantera detta.


Läs mer >

Chef och kompis – går det?

Coachen

Du har blivit erbjuden en befordran. Men de du kommer att bli chef över är dina privata vänner. Hur ska du göra nu? Malin Trossing guidar i frågan.


Läs mer >

Så får du respekt som ny chef

Kollegan tar kritik alltför personligt

Coachen

Jag jobbar som mellanchef och i min närmaste arbetsgrupp har jag en anställd som tar frågor och kritik väldigt personligt. Hur ska jag agera för att få en konstruktiv gruppdiskussion som inte slutar i att min kollega går i försvarsställning eller till personangrepp? Chefscoach Malin Trossing ger sina bästa tips på dilemmat.


Läs mer >

Hur kommer vi vidare efter förändringar?

Coachen

Hur får man med sig medarbetarna på tåget efter en stor förändring inom företaget? Coach Malin Trossing har tips på lösning.


Läs mer >

Hjälp – jag jämförs med den gamla chefen

Coachen

Jag efterträdde för en tid sedan en chef som hade tjänsten lång tid och var mycket omtyckt. De anställda har svårt att acceptera skiftet och tycker att allt var bättre med hen. Hur bör jag som chef agera för att underlätta omställningen till en ny chef? Patrick Grimlund ger kloka råd i frågan.


Läs mer >

Hur agera när ledningens mål är onåbara?

Coachen

Ledningen som du rapporterar till har satt upp orealistiska mål. Chefscoach Patrick Grimlund tipsar hur du ska agera.


Läs mer >

Kaxig kollega – hur ska chefen agera?

Coachen

En nyrekryterad kollega framstår som väl kaxig på arbetsplatsen. Chefscoach Patrick Grimlund vet vad du kan säga för att lägga band på kollegan — utan att såra.


Läs mer >