Coachen

I varje nummer av tidningen svarar chefscoach Malin Trossing på en ledarfråga. Malin Trossing är ledarskapsexpert med fokus på mod och effektivitet. Hon coachar chefer och ledare, föreläser och har skrivit flera uppskattade ledarskapsböcker.

Till och med nr 1 januari 2016 svarade coach Patrick Grimlund på ledarskapsfrågorna. Han är civilekonom med en filosofie magisterexamen och arbetar med coaching för chefer, ledare och entreprenörer. Han är även känd som programledare i ”Lyxfällan”.

Hur få medarbetare att lyssna?

Det är vanligt att lägga skulden och ansvaret på medarbetaren när inte kommunikation och prestation fungerar. Men det är oftast fel, menar chefscoachen Malin Trossing, som anser att ett bra ledarskap handlar om att skapa förtroende.

Så tänker du nytt vid rekrytering

Världen är full av kompetenta människor. Men hur hittar man dem som inte är lik en själv? Chefscoachen Malin Trossing svarar.

Hur säger jag upp utan att känna mig usel?

Du har blivit erbjuden ett jobb för att göra en omorganisation. Risken är att det även innebär uppsägningar. Malin Trossing tipsar om hur du kan hantera detta.

Chef och kompis – går det?

Du har blivit erbjuden en befordran. Men de du kommer att bli chef över är dina privata vänner. Hur ska du göra nu? Malin Trossing guidar i frågan.

Så får du respekt som ny chef

Kollegan tar kritik alltför personligt

Jag jobbar som mellanchef och i min närmaste arbetsgrupp har jag en anställd som tar frågor och kritik väldigt personligt. Hur ska jag agera för att få en konstruktiv gruppdiskussion som inte slutar i att min kollega går i försvarsställning eller till personangrepp? Chefscoach Malin Trossing ger sina bästa tips på dilemmat.

Hur kommer vi vidare efter förändringar?

Hur får man med sig medarbetarna på tåget efter en stor förändring inom företaget? Coach Malin Trossing har tips på lösning.

Hjälp – jag jämförs med den gamla chefen

Jag efterträdde för en tid sedan en chef som hade tjänsten lång tid och var mycket omtyckt. De anställda har svårt att acceptera skiftet och tycker att allt var bättre med hen. Hur bör jag som chef agera för att underlätta omställningen till en ny chef? Patrick Grimlund ger kloka råd i frågan.

Hur agera när ledningens mål är onåbara?

Ledningen som du rapporterar till har satt upp orealistiska mål. Chefscoach Patrick Grimlund tipsar hur du ska agera.

Kaxig kollega – hur ska chefen agera?

En nyrekryterad kollega framstår som väl kaxig på arbetsplatsen. Chefscoach Patrick Grimlund vet vad du kan säga för att lägga band på kollegan — utan att såra.

När chefen drabbas av beslutsångest

Vad göra om du som chef plötsligt inte längre vågar fatta några beslut? Chefscoach Patrick Grimlund har ett svar.

Hur ska jag få gruppen att fungera?

Chefen får inte arbetsgruppen att fungera ihop – trots många samtal och möten. I stället för att samarbeta motarbetar man varandra. Hur ska chefen agera? Chefscoach Patrick Grimlund ger tips.

Hur ska jag säga det på ett bra sätt?

Du har delegerat ett projektansvar till en medarbetare som har visat sig inte klara av uppdraget. Nu måste du ta ifrån personen ansvaret. Hur säger du det på ett bra sätt utan att såra och tappa den annars mycket duktiga medarbetaren? Chefscoach Patrick Grimlund ger tips.

Hur får jag chefsjobbet?

Hur får jag som kvinna chefsjobbet i ett mansdominerat företag? Chefscoach Patrick Grimlund ger tips.

Hjälp, min gruppchef ifrågasätts!

Konsten att hitta rätt efterträdare

För den som varit chef och ägare i ett bolag kan det vara knepigt att välja rätt efterträdare. Coach Patrick Grimlund svarar på en coachfråga. Foto: Daniel Ohlson

Hjälp! Mina medarbetare är inte vana vid att ha en chef

Jag blev för en tid sedan chef för en verksamhet med ett tiotal medarbetare som tidigare varit vana vid att göra lite som de velat. Som ny chef vill jag naturligtvis ändra på det, men vet inte riktigt var jag ska börja. Har du något tips? Illustration: Istockphoto (personer på bilden har har ingen koppling till artikelns innehåll)

Vågar jag byta bort tryggheten?

Jag har fast anställning i ett större företag. Allt är tryggt och villkoren bra men jag trivs sådär. Nu har jag fått erbjudande om ett jobb på ett mindre relativt nystartat företag med en entreprenöriell anda och spännande utvecklingsmöjligheter. Vågar jag som familjeförsörjare lämna det trygga jobbet? Bild: Istockphoto

Ställer jag för höga krav på kollegorna?

Jag är chef med personalansvar och med höga krav på mina medarbetare. Samtidigt vill jag måna om en god arbetsmiljö. Hur vet jag att mina krav inte är för högt ställda? Att fråga kanske inte resulterar i ett ärligt svar? Karriärcoach Patrick Grimlund ger råd. Illustration: Istockphoto

Hjälp, jag jobbar för mycket!

Jag är ekonom mitt i karriären med långa arbetsdagar och ibland helgarbete. Har svårt att koppla bort jobbet. Jag vet att jag borde ha bättre balans mellan privat och arbete men vet inte var jag ska börja. Har du ett tips? Illustration: Istockphoto

Vågar jag kritisera ägarfamiljen?

Jag är ekonomichef i ett familjeföretag där ägarna tar ut alldeles för stora utdelningar med tanke på företagets storlek och lönsamhet. Även familjemedlemmar som arbetar i bolaget får ut alldeles för höga löner. Vågar jag påtala problemet för vd utan att riskera mitt jobb?

Ska jag kritisera anställdas långa luncher?

Jag är chef för en avdelning med ett 20-tal duktiga anställda. Problemet är att en del av personalen börjat ta ut lite väl långa luncher eller träningspass. Vågar jag ta upp frågan med de berörda eller riskerar jag att framstå som en omodern ledare?

Ska jag byta spår för att få jobb?

Fråga: Jag har blivit klar med min ekonomutbildning med inriktning marknadsföring. Jobbchanserna för oerfarna ekonomer inom området är små i dagsläget. Ska jag tänka om och överge mina planer på att arbeta med marknad?

Vågar jag tacka ja till drömjobbet?

Jag har fått erbjudande om ett drömjobb som kommer att medföra hård arbetsbelastning. Om jag tar jobbet är jag rädd för att jag inte kommer hinna med småbarnsfamiljen. Ska jag tacka nej till jobbet?

Hur får jag kontroll över min ekonomi?

Som ekonom är jag jättebra på att sköta ekonomin åt det företag jag jobbar för. Privat är det dessvärre tvärtom. Trots bra lön är sparbufferten obefintlig. Det känns som jag har tappat kontroll över ekonomin. Var ska jag börja?

Kärlek på kontoret – hur ska jag agera?

Jag arbetar som vd och en av företagets mellanchefer har inlett en relation med en kvinnlig underordnad. Jag är rädd för att relationen kan få negativa följder för både hans arbete och för förtroendet bland hans övriga anställda. Hur bör jag agera?

Coachfrågan: Hur får vi tillbaka vår goda stämning?

Jag är chef över ett 20-tal medarbetare. Vi har haft neddragningar i organisationen och nu upplever jag att stämningen har försämrats samt att den gamla sammanhåll-ningen försvunnit. Man pratar om varandra i stället för med varandra. Hur kan jag som chef få bukt med detta?

Coachfrågan: Hur blir jag av med kontrollbehovet?

Jag är chef och lite av perfektionist. Följden blir att jag har svårt att delegera och känner att jag måste kontrollera så allt blir rätt. Det leder i sin tur till att mina medarbetare blir osäkra. Vad ska jag göra för att bli av med perfektionism?

Måste jag mingla för att avancera?

Jag arbetar i en stor koncern och har som mål att klättra i organisationen. Dessvärre händer inget trots dokumenterat goda prestationer. Samtidigt ser jag att mina kollegor avancerat snabbt, vilket jag tror beror på att de är duktigare på att mingla och sälja in sig. Jag trodde att det var prestationer som räknades och inte vem som är bäst på att snacka. Behöver jag tänka om?

Coachfrågan: Måste jag mingla för att avancera?

Jag arbetar i en stor koncern och har som mål att klättra i organisationen. Dessvärre händer inget trots dokumenterat goda prestationer. Samtidigt ser jag att mina kollegor avancerat snabbt, vilket jag tror beror på att de är duktigare på att mingla och sälja in sig. Jag trodde att det var prestationer som räknades och inte vem som är bäst på att snacka. Behöver jag tänka om?

Coachfrågan: Passar jag verkligen som forskare?

Jag är snart färdig civilekonom och funderar på att söka en forskarutbildning. Om jag förstår det rätt så har du själv forskat, är lite fundersam om jag verkligen passar som forskare?

Coachfrågan: Jag är besviken på mitt nya jobb

Jag är relativt nyanställd, men har inte fått de arbetsuppgifter som jag och min chef kom överens om. Hur lång tid ska jag vänta innan jag ska ställa mer långtgående krav?

Coachfrågan: Vågar jag vara föräldraledig?

Jag är en manlig ekonom på ett internationellt företag i Sverige. Det kanske låter konstigt, men mitt problem är att jag inte vågar vara föräldraledig, ingen av mina manliga kollegorna har varit det, och jag är rädd för att förstöra karriären. Nu är det extra jobbigt för min fru protesterar. 

Coachfrågan: Min kollega förstör vårt arbetsklimat

Fråga: Jag är försäljningschef i ett medelstort företag inom tillverkande industri. Problemet är att jag har en kollega i ledningsgruppen som sprider dålig stämning. Han är dessutom inkompetent, men ingen vågar kritisera honom för han är bästis med koncernchefen. Hur ska jag hantera situationen?

Coachfrågan: "De andra ­kämpar inte lika hårt"

Fråga: Jag är chef över åtta säljare på ett tjänsteföretag. Vi har en bra stämning och hyfsade resultat, men problemet är att jag vill ha ännu bättre resultat! Min ambitionsnivå är högre än de andras, de kämpar inte lika hårt, bryr sig inte lika mycket. För mig är detta en frustrerande situation, jag vill ju inte tjata och vara jobbig. Vad ska jag ta mig till?

Coachfrågan: Äldre kollega lyssnar inte

Fråga: Jag är en yngre chef som har problem med äldre medarbetare som vägrar att lyssna på mig, hur ska jag göra?

Coachfrågan: "Jagad av tiden"

Coachfrågan: "Jag hinner inte utveckla verksamheten"

Coachfrågan: "Jag vill byta karriär"

Coachfrågan: "Chefen stöter på mig"