Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Utmanande karriär som interimskonsult

Att jobba som interimskonsult är ett effektivt sätt att snabbt bygga på sin arbetslivserfarenhet och att skaffa sig ett brett kontaktnät. Josefine Olofsson lockas av utmaningen att snabbt hitta sin roll i nya sammanhang.

Att ha ett brett kontaktnät och ett fylligt cv med relevanta meriter är ju två viktiga pusselbitar för den som söker stimulerande och utmanande arbeten. Rollen som interimskonsult kan därför vara mycket värdefull. Men det är samtidigt en roll som rymmer en tydlig utmaning: det gäller att snabbt kunna sätta sig in i nya arbetsuppgifter, lära sig nya system och navigera i nya sociala sammanhang.

Josefine Olsson.

– Man måste snabbt kunna hitta sin egen plats i gruppen och skapa sig en förståelse för vad kunden behöver hjälp med. Det handlar både om att vara ödmjuk och proaktiv, säger Josefine Olofsson, interimskonsult på Aspia.

Just nu har hon ett tio månader långt uppdrag som redovisningsansvarig på ett större bolag. Efter det väntar en helt ny utmaning, då hon får sitt första barn i höst och ska kliva in i rollen som förälder.

Är du nyfiken på jobb hos Aspia? Läs mer om deras lediga tjänster här.

Matcha uppdrag med person 

Som interimskonsult hos Aspia kan du arbeta i flera olika roller ute hos kund, exempelvis som controller, redovisningsekonom eller någon form av specialist eller chef.

– Det kan exempelvis röra sig om att arbeta som CFO på ett bolag under ett halvår, berättar Sara Smedeby, regionsansvarig för Aspias interimsverksamhet på Aspia.

För hennes del är det därför viktigt att bygga upp ett team med en palett av kompetenser, bakgrunder och inriktningar för att kunna matcha uppdrag med en person som bidrar till rätt utveckling för både kund och medarbetare.

– Vi ser oss inte bara som en leverantör till våra kunder utan som en samarbetspartner. Vi är duktiga på att förstå kundens behov och göra rätt insatser där det behövs, genom att erbjuda kvalificerade konsultinsatser hjälper vi våra kunder och deras verksamhet framåt.

Ett välkommet tillskott

Som interimskonsult är man alltid ett välkommet tillskott i kundens verksamhet, menar Sara Smedeby, eftersom målet alltid är att se till kundens behov, att skapa värde och fungera kompetensförstärkande.

– Det är väldigt tacksamt att gå ut på ett nytt uppdrag. Det är roligt att kunna göra skillnad för kunden, att få bidra med exempelvis bättre struktur och dela med sig av värdefull kunskap som hjälper kunden framåt. Jag möts alltid av uppskattning, och det är mycket stimulerande, säger Josefine Olofsson.

Med Aspia ”i ryggen” finns det alltid en trygghet, tycker hon.

– Tack vare den samlade expertisen och erfarenheten i företaget, så vet jag att det alltid finns någon att fråga när jag behöver råd eller stöd i min roll. Det är som att ha tillgång till en jättestor kompetensbas, säger hon.

I filmen berättar Josefine Olofsson mer om hur det är att jobba på Aspia. Här hittar du som vill du veta mer om Aspia som arbetsgivare de tjänster du kan söka just nu. 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se