Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så kollar du hur het du är på arbetsmarknaden

Högskoleutbildade ekonomer är eftertraktad arbetskraft. Nu hittar företagen nya sätt att nå eventuella nya framtida kollegor, som att betala för ditt anonyma cv.

Konkurrensen om arbetstagare med rätt kunskaper hårdnar. Såväl Arbetskraftsbarometern från SCB som den senaste yrkesprognosen från Arbetsförmedlingen visar att tillgången på ekonomer på arbetsmarknaden sjunker.

I vår senaste prognos som släpptes i februari signalerade arbetsgivarna brist inom de flesta ekonomiyrken som kräver högskoleutbildning. Det betyder att efterfrågan på dessa kompetenser är något högre än utbudet, säger Olle Ahlberg, analytiker på Arbetsförmedlingen.

En av de stora orsakerna är att den svenska ekonomin fortsätter att gå starkt:

– Både inom den privata- respektive offentliga sektorn väntas efterfrågan på yrkesgruppen vara stor. I dagsläget är det stor brist inom de flesta yrkesområden där arbetsgivarna kräver högskoleutbildning, säger Olle Ahlberg.

Klicka här så kan du få betalt för ditt cv

Enligt SCB:s Arbetskraftsbarometer i december för år 2017 ansåg bara en av tre, eller 32 procent, av arbetsgivarna att det fanns en god tillgång till nyexaminerade ekonomer att anställa. Endast åtta procent uppgav att det fanns gott om erfarna ekonomer att anställa. Detta är en snabb inbromsning av tillgången till arbetskraft med rätt kompetens och en kraftig minskning från 2016 då 43 procent av arbetsgivarna ansåg att arbetsmarknaden hade en god tillgång till nyexaminerade ekonomer. Dessutom ansåg då en av fyra arbetsgivare att det fanns gott om erfarna ekonomer att välja mellan vid rekryteringar. Men så är alltså inte längre fallet.

Vill nå de som inte primärt söker jobb
Det innebär dock att arbetstagare som vill byta jobb har mer makt, och den arbetsgivare som vill ha duktiga ekonomer får jobba på nya sätt för att hitta rätt kompetens till företaget. 

Yrkesförmedlingen Work and Passion vänder sig främst mot en målgrupp som inte primärt söker jobb. Snarare vänder man sig till de som vill undersöka sin egen attraktionskraft på en konkurrerande marknad och som kan tänkas byta arbetsgivare – om rätt möjlighet dyker upp.

Johan Ahlgren.

– Vi har ett nytt sätt att rekrytera som ekonomiskt gynnar både kandidaten och det rekryterande företaget. Vi ger kandidaterna mer makt då arbetsgivarna har svårt att hitta rätt kompetens, dessutom får kandidaterna betalt då de söker jobb via oss, säger Johan Ahlgren, affärsutvecklare på Work and Passion.

Förmedlingstjänsten låter kandidaterna anonymt ladda upp sitt cv och de kandidater som blir kontaktade av ett företag får betalt. Går de vidare till intervju eller anställning så får kandidaten ytterligare pengar för varje genomfört steg. Kandidaterna själva ser dessutom tydligt hur många som har sökt på just dennes kompetens och profil samt hur många och vilka som köpt cv:t. Det innebär att man kan scanna av hur intressanta kunskaper man har på marknaden. 

Minskar diskriminering
Det anonyma i processen är en viktig del, för samtidigt med arbetskraftbristen så har frågan om vem man rekryterar – och även vem som rekryterar – fått ny fart. Trenden med så kallad fördomsfri rekrytering växer både globalt och i Sverige. Med anonymiserade cv:n blir rekryteringen mer fördomsfri. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, redovisade i slutet av förra året en fältstudie på 6 000 jobbansökningar. Det visade sig att sannolikheten att bli kontaktad av en arbetsgivare minskade kraftigt redan då en sökande var i 40-årsåldern. Dessutom visade studien att sannolikheten att bli kontaktad föll snabbare för kvinnor än för män. Det visade sig också att sannolikheten att en kvinna skulle bli kallad till intervju ökade om rekryteraren var en kvinna. Om den som rekryterar är man väljs således oftare en manlig kandidat. Dessa fällor kan man gå förbi genom anonymiserade cv:n där varken ålder, ursprung, kön och annat som kan ses som ett hinder hos mindre nogräknade arbetsgivare går att se. 

– Att kandidaterna är anonyma gör att de kan scanna av hur eftertraktade kunskaper de har på arbetsmarknaden, utan att för den skull byta jobb. De får en rättvis chans till bedömning. Anonymiteten gynnar mångfalden då det bara framgår vilka kompetenser och erfarenheter en person har, säger Johan Ahlgren.

De som söker arbetskraft via Work and Passion är både rekryteringsbolag och arbetsgivare som vill värva nya medarbetare själva. De kandidater som registrerar sig på sajten får därmed möjligheter till jobberbjudanden som kanske aldrig kommer ut på marknaden i form av jobbannonser.

– Vi lämnar bara ut kontaktuppgifter till seriösa arbetsgivare som vill prata med en kandidat. Det minskar risken att ett företag kvoterar in en kandidat under intervjuprocessen bara för att ha torrt på fötterna. För arbetsgivaren finns dessutom chansen att jämföra andra med den superkandidat som företaget kanske redan har bestämt sig för, säger Johan Ahlgren.

Klicka här så kan du anmäla dig för se hur het du är på arbetsmarknaden

Så går du till väga:

1. Gå till www.workandpassion.se och skapa ett konto.
2. Fyll enkelt och smidigt i utbildning, kompetens, befattningar och drivkrafter.
3. Nu är ditt arbete klart och du kan luta dig tillbaka medan arbetsgivare söker efter just dina kvalitéer.

Så får du betalt:

1. När en arbetsgivare har läst ditt anonyma CV och är fortsatt intresserad av dig kommer du få 280 kronor när arbetsgivaren får dina kontaktuppgifter.
2. Går du vidare i processen till intervju får du ytterligare 1 800 kronor för varje genomförd intervju.
3. Skulle det vara så att matchningen var perfekt och du skriver på ett anställningsavtal får du 5 000 kr till.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se