Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Få en nystart på karriären som konsult

Att arbeta som anställd konsult blev det självklara valet för både Nevin Idriz och Per Malmgren när de ville vidare i karriären och hitta nya utmaningar. Nu ser det fram emot att ta nästa steg i utvecklingen och samtidigt kunna bidra med sina mångåriga erfarenheter.

Efter nio år på ett stort telekombolag hade Nevin Idriz hunnit testa på nästan alla roller inom ekonomifunktionen.

– Jag hade samlat på mig en bred erfarenhet och kände att det var dags att ta nästa steg. När du har arbetat länge på samma ställe blir det nästan ofrånkomligt att hamna i en slags ”comfort zone”, säger hon.

Nevin Idriz ville alltså vidare. Trots att hon var på ett tryggt ställe i karriären behövde hon nya utmaningar och fick upp ögonen för rollen som konsult.

porträtt kvinna långt hår bruna ögon ler
Nevin Idriz.

– Jag tänkte att det skulle göra det möjligt att utvecklas utan att för den delen behöva byta arbetsgivare. Att komma ut i nya bolag och lära känna nya kollegor innebär alltid en form av utmaning, och det är något jag gillar. Jag märker att det är utvecklande, både på ett personligt och professionellt plan.

Under våren 2019 började hon på Aspia som interimskonsult, med Öresundsregionen som arbetsområde.

– Jag tror att det krävs att man är driven och utåtriktad för att passa som konsult. Det går inte att ”klamra sig fast” vid sina böcker. Konsultbranschen är väldigt konkurrensutsatt. Det gäller att verkligen prestera i sina uppdrag. Men har man drivet så får man mycket tillbaka, säger hon.

Även Per Malmgren hade många års erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet innan han började på Aspia. Han hade bland annat varit finansiell controller, ekonomichef, business controller och ansvarig för affärsutveckling.

– Jag hade hela tiden hållit mig inom finansvärlden och kände att det var dags att vidga mina vyer. Genom att vara en del av Aspias interimsverksamhet får jag möjlighet att möta en variation av verksamheter och utmaningar, säger han.

En av de saker han uppskattar i rollen som interimskonsult är att utvecklas genom att bland annat sätta sig in i nya sätt att väga ekonomiska aspekter och olika sätt att använda styrtal för att driva verksamheten framåt.

– Aspias erbjudande verkar locka många kunder som jag tycker är intressanta, och jag ser fram emot att utmana mig själv genom att få komma ut i olika miljöer bland nya människor och jobba i andra ekonomisystem än de jag är van vid.

Är du intresserad av att jobba inom Aspia? Här hittar du lediga jobb.

Mellan uppdragen som interimskonsult finns det även utmaningar inom Aspia som man kan ta sig an, vilket Nevin Idriz har fått erfara.

Vill du veta mer om att hur det kan vara att göra karriär som interimskonsult på Aspia? Läs mer här. 

– Jag har varit med och byggt upp en ny tjänsteutvecklingsprocess för ekonomifunktioner. Enkelt uttryckt handlar det om att kunna erbjuda support inom väldigt precisa områden. Vi går in och gör en analys, och därefter kan kunden antingen lösa problemet själva eller så hjälper vi dem att ta fram en skräddarsydd lösning, säger hon.

Vissa gånger kan det handla om att implementera nya tekniska hjälpmedel, eller att modifiera de befintliga, något som Nevin Idriz är väl bekant med.

– Jag kommer från ett tech-företag där det är naturligt att även ekonomifunktionerna får fördjupade tekniska kunskaper. Därför är det extra stimulerande att Aspia har ambitionen att ligga i framkant när det gäller att använda tekniska lösningar som kan stötta och skapa värde åt kunden.

Även Per Malmgren uppskattar att Aspia har kommit långt inom den digitala utvecklingen:

– Det innebär framför allt att jag känner att jag alltid lätt kan få den information jag behöver. Jag kan ha full koll, helt enkelt. I övrigt är det förstås kundernas egna system som jag är hänvisad till i mina uppdrag, säger han.

Vilka utmaningar som väntar Per och Nevin återstår att se. Men Nevin menar att de båda kan vara säkra på att utvecklas vidare som anställda medarbetare inom Aspia.

– Det finns dels gott om interna utbildningar, men om jag hittar någon extern kurs eller ett seminarium som kan stärka mig och mitt cv så tvekar jag inte att föreslå det. Jag vet att de uppmuntrar den typen av initiativ.

Är du intresserad av ett jobb på Aspia? Här hittar du alla Aspias lediga jobb.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se