Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Blond ung kvinna pratar om SM i Ekonomi 2019

”Vi finns till för våra medlemmar”

Nu tar Alexandra Zschiedrich, 25 år, över rodret på Sero. Under det närmaste året går Alexandra in i rollen som ordförande på heltid. Att jobba medlemsnära är hennes hjärtefråga men först hoppas hon få en vice ordförande som kollega.

Hallå där Alexandra, vem är du?

– Jag pluggar turistprogrammet med företagsekonomi på Linnéuniversitetet i Kalmar, där jag också har mina rötter. Som person är jag karriärdriven och triggas av utmaningar. I framtiden drömmer jag om att bo och arbeta i min favoritstad New York. 

Läs mer om Sero

Varför är du ny ordförande?

– Jag blev nominerad till posten och ser det som ett jättehäftigt förtroende. 

Hur beskriver du Sero?

– Sero står för Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation och är en paraplyorganisation för 21 ekonomföreningar/kårer. Vi representerar cirka 35 000 studenter. Det allra viktigaste för oss är att våra medlemmar ska få tillgång till den bästa utbildningen och även kunna nätverka med olika företag. Nu söker vi en vice ordförande som tillsammans med mig kan driva verksamheten framåt. 

Läs även: De vann SM i ekonomi

Vad blir ditt fokus?

– Att träffa så många medlemmar som möjligt och sprida vårt varumärke till fler sponsorer och andra samarbetspartners. Men framförallt stötta och hjälpa våra medlemmar.  Vad vill de? Vad kan vi göra för dem?

Har du någon fråga som du vill driva?

– Utbildningsfrågor är alltid aktuella, bland annat skulle det vara intressant att driva möjligheten att skriva tentor under anonymitetsskydd, som ett sätt att skapa transparens och rättvisa.

Avslutningsvis, hur söker man tjänsten som vice ordförande?

– Du är välkommen att skicka in en ansökan till rekrytering@sero.nu senast måndag den 28 januari. Valberedningen kommer sedan att kontakta aktuella kandidater för intervjuer. 

Läs också: Vägen till ditt första jobb

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se