Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Varannan småföretagare jobbar var dag på semestern

När sommarsemestern är över har sannolikt åtta av tio småföretagare, 80 procent, arbetat. Enligt en undersökning som Visma gjorde inför sommarsemestern svarade 1 370 småföretagare att de kommer att vara uppkopplade.

Medan åtta av tio småföretagare i Vismas undersökning svarade att de kommer att jobba under semesterveckorna, gå in på datorn, svara på e-post och i telefon, angav nästan varannan, 46 procent, att de kommer att jobba vare dag under semestern för att ha koll på sin verksamhet.

– Det handlar om att man sätter av någon timme om dagen. Fler använder tekniken. De har allt i mobil och dator och känner att de kan släppa taget, säger Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs.

Läs också: Jobbet följer med på semestern

– Man vill inte tappa kunder och man vill ha kontroll över sitt företag, det är det viktigaste skälet att så många arbetar på semestern. Många småföretagare tar en, två dagar att återhämta sig men det räcker nog inte.

Undersökningen visar också att fler än tidigare, 85 procent, kopplar upp sig mot det egna företagets system via nätet då de litar på att deras data är säkra. Det är betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan.

Läs också: Så hittar du lugnet till semestern

Den höga graden av distansarbete speglar en stor tillit till webbaserade tjänster.

– Att jobba webbaserat är inte bara smidigt, det är säkert också. Det är glädjande att småföretagare vet det, eftersom många känner sig mer avslappnade när de kan ha kontinuerlig koll på sitt företag, säger Boo Gunnarson.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se