Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Välkända civilekonomers bästa studentminnen

Många civilekonomer har haft framgångsrika karriärer efter avslutad utbildning. Här berättar åtta välkända civilekonomer om sina bästa minnen från studietiden.

David Batra, komiker:
– Att vara med och starta Sveriges första Student-tv och parallellt jobba med ekonomföreningens radiostation. Utan de erfarenheterna hade jag nog inte lyckats att 2016 dra igång en av Sveriges största poddar.
Foto: Robert Eldrim

Magdalena Andersson, finansminister:
– I samband med att jag gick forskarutbildningen på Handelshögskolan i Stockholm så läste jag en termin på Harvard University i USA. Det var lite nervöst i början, men när jag några veckor in på terminen insåg att jag inte alls hade några problem att hänga med i undervisningen så kändes det väldigt bra.
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Läs även: Spektakulärt deckarmord i Handelshögskolans bibliotek

Camilla Grebe, författare:
– Det var då man lärde sig festa ordentligt. Det var mycket kalas, gasker, baler och olika fester, men det bästa var ändå att man fick sina närmaste vänner under den tiden. Det var då man knöt de kontakter man sedan haft hela livet. Nästan alla mina närmaste vänner lärde jag känna då.
Foto: Gustav Gräll

Erik Thedéen, generaldirektör för Finansinspektionen:
– Mina tre och ett halvt år på Handels har haft enorm betydelse. Egentligen inte för allt jag lärde mig, utan för att jag lärde mig att analysera och tänka kritiskt. Och så lärde jag känna många ambitiösa och roliga människor. Flera av dessa träffar jag fortfarande på. Efter några år på Handels tyckte jag att jag kunde allt. Nu drygt 25 år senare tycker jag att min kunskap är starkt begränsad. Man lär sig att bli ödmjuk med åren.

Läs även: Reinfeldt siktar på hundra år

Fredrik Reinfeldt, aktuell med boken Nya livet och före detta statsminister:
– Min fördjupning handlade om start-up företag och entreprenörskap. Det var ganska nytt då, men mycket nyttigt. Vi åkte bland annat till New York med hela vår avgångsklass. Det gav mersmak.
Foto: Peter Knutson

Mia Odabas, ekonomijournalist, debattör och talare:
– Ett av mina allra bästa minnen från Handelshögskolan är kåren. Jag var engagerad i Medieutskottet, skrev i tidningen Minimax och det var otroligt inspirerande. Det var faktiskt där jag startade mitt framtida yrkesval som ekonomijournalist. Nätverket jag skapade på skolan har jag stor nytta och glädje av i dag. Jag har kontakt med många av mina studiekompisar och vi har följt varandra kanske allra mest på jobbplanet, vilket har gett mycket. Jag hade också ett par professorer som jag minns än i dag – till exempel Sven-Erik Sjöstrand. Tenta-perioderna glömmer man ju inte heller så lätt.

Läs även: Folksams vd vill bli ihågkommen som snäll

Jens Henriksson, vd Folksam:
– Jag träffade min blivande fru, blev civilingenjör och fick upp ögonen för nationalekonomi. Tala om trippelvinst!

Suleyman Sleyman, före detta elitfotbollsspelare och numera revisor på Skatteverket:
– Mitt bästa minne är den sociala delen. Jag lärde känna personer som i dag är mina närmaste vänner. Vi var ett gäng som befann oss i samma livssituation och som umgicks väldigt tätt under 4–5 år. Det var middagar, fester, kolla på idrott, tentapluggande med mera. Även om det ibland var tufft att kombinera fotbollen med studierna, så försökte jag alltid att prioritera tiden med vännerna. Och så träffade jag min fru!
Foto: Privat

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se