Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Uppdatera din Linkedin-profil

Känns din Linkedin-profil lite trött? Då är det hög tid att uppdatera den. En snygg och aktuell profil på världens största affärsplattform ger dig nämligen ett klart försprång. Här är social media-experten Linda Björcks bästa tips.

Uppdatera hela Linkedin-profilen
Se över hela profilen, uppifrån och ned. En uppdaterad Linkedin-profil visar ”vad du går för” och skapar ett ökat intresse att besöka din profil mer än en gång. Börja med rubriken under ditt namn: Här ska naturligtvis din titel finnas men lägg också till vad du är specialiserad inom och om du får plats, även vilket företag du arbetar på. Det viktigaste ska stå först eftersom bara delar av rubriken visas när du är aktiv och i sökresultat.

Satsa på en nytagen profilbild
En bild säger ju mer än tusen ord som bekant. Så skippa den suddiga semesterbilden eller en kreativ lösning som väcker fler frågor än visar vem du är. Välj hellre en proffsig profilbild med ljus bakgrund där man främst ser ditt ansikte som vänligt möter åskådarens blick. Uppdatera bilden då och då så den är aktuell.

Läs mer: Tre Linkedin-verktyg att ha koll på

Skriv en vass sammanfattning
Sammanfattningen är ditt visitkort. Här beskriver du dig som yrkesperson på ett konkret ochinbjudande sätt i jagform. Utgå från ett praktiskt case som du genomfört. Beskriv hur du arbetat, vad resultatet är och vad det har inneburit för företaget, lägg gärna till positiva siffror. Målet är att lyfta dig själv och din kunskap.

Var aktiv – regelbundet och ofta
En uppdaterad Linkedin-profil betyder att folk kan hitta dig i Linkedin-havet. Men det räcker inte, du behöver förstärka ditt varumärke, hela tiden. Ju mer du delar, kommenterar och gillar relaterat till just det du är bra på, desto bättre förstår ditt nätverk vad du kan. Så småningom kommer andra att tagga in dig i sina nätverk och det är mycket värdefullt! Vad betyder då att vara aktiv? Idealet är en aktivitet per dag. Men om det låter mycket, börja med målet att göra ett inlägg per vecka och att vara aktiv på plattformen varannan dag. Ju mer konsekvent du är i det du gör och delar, desto snabbare kommer resultaten.

Läs också: Hur du håller dig anställningsbar

Lär dig hur plattformen fungerar
Du behöver förstå vad social selling innebär på Linkedin – och för dig. Tvärtom vad många tror så är plattformen inte en cv-databas, utan världens största professionella affärsplattform. Se din närvaro som en slags kompetensförstärkning och jobbförsäkring. Låt säga att du blir uppsagd, då kan din närvaro på Linkedin hjälpa dig att snabbare hitta ett nytt jobb. Idag tillsätts allt fler jobb via Linkedin-kontakter och rekryterare plockar kandidater direkt från plattformen.

Läs även: Drömjobbet kan vara närmare än du tror

Bli medlem

Behöver du hjälp med ditt cv? Du kan få personlig hjälp med ditt cv som medlem i Civilekonomerna. Här kan du läsa mer om hur du skriver cv och personligt brev.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se