Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Anna Roos. Foto Jimmy Eriksson

Tävling: Vinn den nya spänningsromanen Pakt

Anna Roos har dragit ner på jobbet som controller för att kunna ägna sig åt författandet. Hennes första spänningsroman utspelades bland studenter på Handelshögskolan. Nu är uppföljaren, Pakt, här och nu har du chansen att vinna boken.

Liksom den förra romanen hämtade inspiration från hennes tid som student på Stockholms Handelshögskola så har hon nu använt sig av sina kunskaper som civilekonom. I dag kombinerar hon författandet med jobbet som controller på företaget Bomans i Trosa.

– Mitt arbete ger mig inspiration till skrivandet och ibland när författandet blir för gränslöst är det skönt att bryta av med en momsdeklaration eller två, säger Anna Roos.

Läs också: Anna Roos – ekonomen som bollar med bokstäver

I hennes andra spänningsroman Pakt (Modernista förlag) får vi följa flera personer i tid och rum. Handlingen utspelas till stor del på Mauritsbergs slott, i boken kallat Havsvik. Hon känner väl till miljön eftersom hon själv bodde i tjänstebostaden som barn.

– Jag minns starkt min tid där, hur jag brukade hjälpa farmor att kamma fransarna på mattorna i det stora biblioteket och hur jag och mina yngre bröder smög runt i flyglarna på jakt efter slottsspöket.

Pakt är fristående från den förra romanen Spel men vissa underliggande teman går igen, exempelvis klasskillnader.

Nu har du chansen att vinna Anna Roos nya roman Pakt. Det enda du behöver göra är att svara på frågan:

Vad hette antihjältinnan i Anna Roos förra roman Spel?

1. Ros Svensson

X. Sol Svensson

2. Gustava Svensson

Skicka svaret till: inkorgen@civilekonomen.se Märk ditt mejlsvar med Civilekonomen – Tävling i ämnesraden. Senast den 15 maj vill vi ha ditt svar.

 

Mer på civilekonomen.se