Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ta makten över tekniken

Vem - eller vad - formar din världsbild? Hur tar du kontroll över algoritmer och ditt sociala medieflöde? Journalisten Per Grankvist tipsar om hur du kan ta hål på filterbubblorna på nätet i sin nya bok.

Journalisten Per Grankvist utsågs under 2018 till Årets Superkommunikatör för att han lyckas göra svåra saker lättförståeliga som i boken Den stora bubblan (Mondial).  För att vi inte ska överväldigas av de budskap, tveksamma nyheter eller rena fejknyheter och andra suspekta uppgifter som flödar genom våra telefoner tipsar Per Grankvist om hur du kan ta hål på filterbubblorna på nätet.

Läs mer: Mindre stress med digital koll

Det gör han genom att blanda historia, ge referenser till popkultur och plocka in ny forskning som mixas med humor och sunt förnuft. Han förklarar i boken hur tekniken formar vår världsbild genom att låta oss existera i de tillverkade filterbubblor som finns i sociala kanaler.

Han visar att det faktiskt finns saker du kan göra för att få dina digitala flöden mer begripliga, och därmed enklare att kontrollera och inte kontrolleras av eftersom vi alla är mer eller mindre beroende av den teknik vi använder varje dag och vi vill kunna göra medvetna val.

Läs om: Så blir du redo för framtidens arbetsmarknad

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se