Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Campus USÖ på Örebro universitet. Foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Sveriges första 2-åriga master i hållbart företagande

Handelshögskolan på Örebro universitet blir först i Sverige med en tvåårig masterutbildning som kombinerar företagsekonomi med hållbarhet, socialt ansvar och etik. Utbildningen sker i samarbete med ett flertal stora företag.

Tanken är att det nya mastersprogrammet för hållbart företagande ska starta hösten 2018 och att det ska finnas 20 platser.

– Utbildningen genomförs här på Handelshögskolan, men med inslag som praktik och uppsatsskrivande i samarbete med företag och andra organisationer, förklarar Tommy Borglund som är adjungerad universitetslektor och initiativtagare till utbildningen.

Läs även: Etikforskare: Marknaden bör ta större ansvar för samhället

Enligt Borglund har intresset från näringslivet varit stort och flera stora företag, däribland Grant Thornton, Skandia, Telenor och Spendrups, finns redan med på tåget.

– Det nya kvalitetssäkringssystemet kommer att bygga på samverkan mellan näringsliv och akademi, och detta är ett bra exempel på det. Man skulle också kunna tänka sig en ettårig påbyggnad på civilekonomprogrammet, säger Alexander Beck, utbildningsexpert hos Civilekonomerna.

– Det är utmärkt att få in etik och hållbarhet i utbildningen, tillägger Beck.

Läs även: 9 svenska handelshögskolor bland världens 1 000 bästa

Handelshögskolan i Örebro, som nyligen tog sig in på rankningsinstitutets Eduniversals lista över världens 1 000 bästa handelshögskolor, har fått ett bidrag från KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) på nära 2,5 miljoner kronor för att utveckla utbildningen.

– På sikt tror jag att detta kan bli till nytta för hela Örebro universitet. Det kan leda till fler kurser och en ökad kunskap om hållbarhet och företagande, säger Tommy Borglund.

Läs även: MBA – fyra tips inför vidareutbildningen

Fakta

Exempel på företag som samarbetar med utbildningen:

Telia Company, Skandia, Telenor, Trelleborg, Folksam, Spendrups, Kommuninvest, Delta Nordic, ScandFibre, Nethouse, Grant Thornton och Stena Metall samt nätverk som Social Venture Network och Sustainergies.

Källa: Örebro universitet

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se