Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Svenska ekonomiutbildningar på topp 100-lista

Stockholm, Lund och Göteborg är med på Shanghailistans rangordning av ekonomiutbildningar i världen men hamnar inte bland de främsta.

När Academic Ranking of World Universities, ARWU, den så kallade Shanghailistan, gör en ämnesvis ranking av världens lärosäten på ekonomiområdet så finns Stockholms universitet, Lunds-  och Göteborgs universitet med bland de 100 främsta i världen.

På ämneslistan, som inte graderar i detalj efter plats 50, hamnar Stockholms universitet på plats 51-75 och Lunds- och Göteborgs universitet på plats 76-100. Toppar listan gör Harvard, University of Chicago och Berkeley.

Läs också:  Här är Europas bästa lärosäten

ARWU-listan är främst framtagen för att urskilja världens absoluta toppuniversitet med fokus på naturvetenskap, medicin och teknikvetenskap, men rangordnar även ämnesvis. De 500 främsta av världens universitet tas med och bedöms efter hur många alumner och anställda forskare som har vunnit höga utmärkelser, bland annat nobelpriset. Andra kriterier är antalet citerade forskare och antal artiklar som publicerats i olika index som Science Citation och Social Sciences Citation.

Läs också:  Här är årets ranking av världens universitet

Shanghai-listan publiceras varje år av Jiao Tong University och räknas tillsammans med de brittiska rankningarna QS World University Rankings och Timer Higher Education-listan som den största och mest betydelsefulla globala rankinglistan av högre lärosäten.

Här är listan över ekonomiutbildningar: ekonomi

Mer från:

Mer på civilekonomen.se