Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Svensk blir ny global CEO för Grant Thornton

Peter Bodin blir första svensk att leda revisionsfirman Grant Thornton International, GTIL, på ett globalt plan. 

Peter Bodin som tidigare varit vd för Grant Thornton, GT, i Sverige, tillträder tjänsten som global CEO den 1 januari 2018. Han blir den första CEO:n som inte kommer från något av de två företag (amerikanska Alexander Grant och brittiska Thornton Baker) som grundade GT 1980. Däremot har han en gedigen bakgrund inom GT, där han bland annat varit vd och styrelseordförande i Sverige.

– Det är otroligt spännande att få anta den fantastiska utmaningen att leda vår internationella organisation till nästa nivå, säger Peter Bodin.

Läs också: Råd till unga talanger

Peter Bodin var vd på Grant Thornton Sverige i 16 år. Han var även styrelseordförande för Grant Thornton International, GTIL, under fem år och får inledningsvis rollen som global CEO för en period om fem år, med en möjlighet till en förlängning om max tre år. När han nu tar över den internationella rollen som ledare är det med övertygelsen om att hans ledarskap passar i en föränderlig tid:

– Jag är ödmjuk inför uppdraget och känner mig hedrad att ha fått organisationens förtroende. Jag är övertygad om att man bygger ett långsiktigt hållbart företag genom rätt medarbetare, ledarskap och kultur. I min roll som ledare kommer jag att verka för en miljö där vi alla på Grant Thornton runt om i världen samarbetar med varandra, med våra kunder och övriga intressenter för att skapa världens bästa tjänsteföretag med ett innovativt och särskiljande varumärke som tillvaratar alla möjligheter i den digitala samhällsomvandlingen.

Läs också: Nästan 1 000 nya jobb på fem byråer

Grant Thornton Sverige var under Peter Bodins tid en av de snabbast växande revisions- och konsultfirmorna av de större aktörerna i Sverige, och man lyckades också passera miljardvallen sett till omsättning. På det privata planet är han en inbiten skateboardåkare.

– Som en tidigare styrelseordförande har Peter djup kunskap om den globala organisationen och kommer att ingjuta tillförsikt hos våra medlemsföretags vd:ar. Han är känd för att coacha och utveckla människor på alla nivåer och jag tror att hans passion för människor och ledarskap och hans öppna transparenta stil, kommer att uppskattas av nästa generation på Grant Thornton, säger Scott Barnes, styrelseordförande i GTIL.

Peter Bodin efterträder Ed Nusbaum som innehaft posten i åtta år. Revisions- och konsultfirman har fler än 47 000 medarbetare i 130 länder, varav 1 200 i Sverige.

Läs också: Vad tjänar en vd?

Mer från:

Mer på civilekonomen.se