Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Rear view of a businesswoman raising her hand to ask the question while a business meeting in the office.

Styrelseproffset Meg Tivéus: ”Folk kan ha en romantisk inställning till styrelsearbete”

Meg Tivéus är inte bara en välkänd företagsledare utan också en av näringslivets mest erfarna och namnkunniga styrelseproffs. Akavia Aspekt har intervjuat henne.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Sedan 2004, då hon som 61-åring slutade som vd för Svenska Spel, har hon ägnat sig åt styrelsearbete på heltid.

– Jag ville göra något annat när jag slutade på Svenska Spel och var inte redo för en ny operativ position. Jag bestämde mig för att satsa på en styrelsekarriär, men jag hade redan tidigare haft ganska många sådana uppdrag. Ett av mina första var på Kommentus, kommunernas inköpsorganisation, dit jag rekryterades efter att de hade sett min kompetens som inköpsdirektör inom Åhléns-koncernen. Det var på 80-talet och en ny erfarenhet för mig. Man skulle inte vara operativ utan diskussionspartner och ha konstruktiva synpunkter på väl genomarbetade förslag, med mera. Det var inte helt lätt.

Så blir du styrelseledamot: ”Våga sticka ut hakan” 

Hur stor betydelse har din operativa erfarenhet haft för din styrelsekarriär?

– Jag upplever att det är viktigt att ha jobbat operativt om man ska bli attraktiv som styrelseledamot. Mitt första uppdrag för ett börsbolag, Swedish Match, fick jag tack vare min operativa erfarenhet. Det krävs ju mycket erfarenhet för att komma in i styrelsen hos de större börsbolagen.

Cloetta, Billerud, Endomines, Folktandvården Stockholm och Solhagagruppen. Det är bara ett axplock av de verksamheter där Meg Tivéus har varit invald i styrelsen. Idag har hon ett tiotal uppdrag varav fem för kommersiella bolag, däribland Arkitektkopia och Close samt de noterade bolagen Irisity och Inzile. Hur har hon då gjort för att hinna med alla styrelseåtaganden?

Föreningsaktiva ungdomar får lättare jobb

 

 

 

 

 

 

Anställ äldre medarbetare – överlev längre

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se