Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Nya entreprenörshuben Norrsken House i Spårvagnshallarna är plats för eventet. Foto: Morgan Ekner

Studenthackathon om cirkulär ekonomi

Den 24 mars smäller det. Då går startskottet för ett 54 timmar långt studenthackathon som ska mynna ut i nydanande affärsplaner som rör cirkulär ekonomi.

Unipreneurs Network är en paraplyorganisation för entreprenörsföreningar på flera stora lärosäten i Sverige. När Unipreneurs idé om ett maraton började ta form i november grundades Create Squared som är arrangör av eventet Closing the loop.

Philip Svensson.

– Till skillnad från andra hackathon så är det här eventet inte riktat bara mot tech eller folk som kan koda. Här kan alla delta. Allt man behöver är viljan att skapa något stort. Man kan bidra med allt från marknadsföring till att skapa en app, förklarar Philip Svensson, som är marknadsansvarig för eventet.

Läs även: ”Jätteviktigt för ekonomer att kunna lite tech”

Ämnet för helgen är alltså Closing the loop, vilket lika gärna skulle kunna översättas till cirkulär ekonomi.

– Vi valde ämnet då det är aktuellt och många företag arbetar med det. Det är helt enkelt ett viktigt ämne. Och här kan ekonomstudenter verkligen bidra. Speciellt om man läst circular economy.

Hackathonet genomförs den 24–26 mars på Norrsken House, den nya huben för socialt entreprenörskap i anrika Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan, mitt i Stockholm. Man kan anmäla sig ända fram till dagen innan eventet startar.

– Vi har plats för 100 studenter. Alla universitetsstudenter kan delta. Vinsten är bland annat ett fellowship på SSES:s start up-dag och biljetter till Dagens Industris konferens om hållbarhet. Fler priser tillkommer, säger Philip Svensson.

Läs även: Så får du finansiering via crowdfunding

Bland mentorerna som kommer att finnas på plats för att hjälpa lagen med de problem som uppstår återfinns bland andra Marwan Ayache från Stockholm School of Entrepreneurship (SSES), Raj Kumar, grundare av Connected Senses, och Aurore Belfrage, EQT Ventures och omslagsflicka på senaste numret av Civilekonomen.

Svenska hackathon

Andra kommande hackathon-event

  • VR Hackathon, 22-24 april, Kungälv
  • #SpaceApps challenge, 28–30 april i Linköping
  • Gothenburg startup hack, maj, Göteborg
  • Ture/challenge, 20–21 maj, Helsingborg
  • #Trainhack 2017 (inget datum annonserat)
  • Open Stockholm Hackathon, 17 september, Stockholm
Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se