Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Student: Råd för tuffare tider

Coronapandemin har slagit hårt mot studenter som lämnat universitetet för meriterande jobb – som sedan dragits till­baka. Arbetsmarknaden är tuff just nu, menar experterna. Här är deras råd till dig som är på väg ut i arbetslivet mitt under pågående pandemi.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Coronapandemin har ställt till det för nyutexaminerade studenter. Många har valt att fortsätta plugga – men några av dem som tagit ut sin examen då de blivit lovade jobb måste nu ut på en osäker arbetsmarknad efter att tjänsterna dragits tillbaka. 

– Nya vidareutbildningar just för den här målgruppen har startats och fick senare ansökningstid. Det ger dem möjlighet att komma tillbaka till universitet och kompetensutveckla sig, säger Stina Vikingson, karriärvägledare på Lunds universitet.

Sök Akavias stipendium

Fler studenter än innan pandemin har vänt sig till henne och hennes kollegor för att få stöd och rådgivning.

– I stället för att få det där första jobbet, som de längtat efter, har de kommit ut på en jättetuff arbetsmarknad där de i stället är tacksamma om de får en praktikplats.

Öppna dörren till första jobbet

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se