Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Sista numret för året ute nu!

Årets sista tidning är ute nu. Håll utkik i din brevlåda så får du läsa om redovisningsekonomen som bytte karriär och gav sig in i en krisbransch, och om trenden med att gigga.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

Aktuellt
Kritik mot utredning och ekonomstudenter inför rätta. Aktuella notiser för och om ekonomer.

Caset
Många pratar om karriärväxling. Martina Johansson vågade verkligen byta, från platschef till redovisningsekonom och mjölkbonde.

Boksmart
När livet går snabbt kan möjlighet till reflektion vara det som får oss att landa. Författaren  Josephine Selander  ger nya insikter i vad filosofiska frågeställningar kan ge i arbetslivet såväl som privat.

Fokus
Därför klarar vi inte att ta klimathotet på allvar. Psykologen Per Espen Stoknes om hjärnans fem barriärer.

Karriärtipset
Du har blivit erbjuden en roll som konsult, vågar du hoppa på den? Coach Viveka Andersson tipsar.

Lönefrågan
Anställda inom it har ganska höga löner.  Löneexpert Sören Lundgren vet vad en it-chef bör tjäna.

Verktyg
Antalet konkurser ökar något. Vad gör du om du inte får ut din lön och din arbetsgivare går i konkurs? Jo, då måste du agera snabbt tipsar ombudsman Maria Ravström Hult.

Passion
Mer surfning och mindre skrivbordjobb. Civilekonomen Jens Holmer lär badsugna att surfa runt om i världen.

Tema: Eget företag
Gig-jobben är inte för alla. Den som har kontinuitet  i uppdragen mår bäst. Vi träffar konsulter, giggare och digitala nomader som berättar om när det funkar – och inte funkar.

Med familjeföretaget som plattform
Matilda Milton är kvinnan bakom de ökade framgångarna för familjeföretaget som driver Vadstena Klosterhotel.  Själv lyfter hon fram medarbetarna och de möjligheter som en verksamhet med lång historia kan ge.

Mer på civilekonomen.se