Så här skulle vi gjort som ekonomstudenter
Jannice Wistrand, influencer, certifierad inredare, driver bloggen Addsimplicity:
– Titta upp ur böckerna, och var mer nyfiken på vad som händer utanför skolan. Läs och intressera dig för lovande entreprenörer och företag det går bra för och analysera varför. Jag skulle skaffat mig en mentor som jag i ett tidigt stadie kunde fått hjälp av att bygga upp en kunskapsbas som jag kunde ha nytta av när det kommer till företagandet och min profession som marknadsförare. Jag skulle också råda mig själv om att gå på intressanta föreläsningar om entreprenörskap, besöka företag och öppna upp för samarbeten redan under ett tidigt stadie. Jag skulle också ge en eloge till mig själv, och säga att jag gör så rätt i att finansiera mina studier genom alla extraarbeten. För med facit i hand i dag är det så galet skönt att inte ha några studieskulder.
Läs också: Sju heta tips från en eftertraktad influencer
Lee Wermelin, förbundsordförande Civilekonomerna
– Ha roligare, ta inte allt så seriöst. Njut mer av studentlivet. Det är en så otroligt kort period av livet som man är student. Flytta från din hemort för att plugga i en studentstad så att du verkligen kan leva studentlivet. Även med siktet inställt på en framtida karriär får du inte missa allt som är roligt och utvecklande med själva studentlivet och inte minst nätverket man bygger under dessa år.
Läs också: Möt förbundets nya ordförande
Sara Rosengren, professor i företagsekonomi med särskild inriktning marknadsföring på Handelshögskolan i Stockholm.
– Ta tillfället i akt. Studietiden erbjuder en möjlighet att verkligen gå på djupet och lära sig av och med andra. Värdet av detta kommer att vara med dig betydligt längre än ett resultat på någon tenta.
Läs också: Ryktena om reklamens död är överdrivna
Robin Teigland, professor Business Administration med särskild inriktning mot strategisk information på Handelshögskolan i Stockholm.
– Jag skulle råda mig själv att komplettera min utbildning med en kurs inom någon ingenjörsutbildning för att få en bättre förståelse för teknologi, programmering, produktutveckling och produktdesign. Efter utbildningen, passa på att jobba utomlands i minst ett år gärna i flera länder. Och slutligen att förstå vikten av sociala nätverk och att bygga nätverk med människor som inte bara är lika dig själv, du utvecklas av andra människor.
Läs också: Det våras för framtidens valutor
Oscar Arrsjö, stilproffs och modeentreprenör som bland annat grundat Frontmen.
– Cirka ett år in i min universitetstid genomförde jag en förändring stilmässigt. Det öppnade dörrar som jag aldrig trott var möjliga att öppna. Kunde jag gå tillbaka i tiden hade jag med varm hand räckt över min nya stilbok Klä dig för framgång till studentversionen av mig själv och på så sätt försäkrat mig om att transformationen skett tidigare.
Läs också: Bästa stiltipsen för karriärsugna män
Lars Calmfors, nationalekonom och professor emeritus vid institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet.
– Mitt råd till mig själv är att läsa nationalekonomi precis som jag gjorde, jag tog examen på Handelshögskolan 1971. Det är en bredare arbetsmarknad än man tror, men det vet man i regel inte om när man är student. Jag vet inga nationalekonomer som går arbetslösa.
Torbjörn Tagesson, professor i företagsekonomi med inriktning mot externredovisning på Linköpings universitet.
– Mitt råd till mig själv skulle vara att vara lite mer systematisk i mina studier och läsa kurslitteraturen i takt med att momenten gås igenom på kursen. Tror att jag skulle fått ut ännu mer av mina studier om jag hade varit så disciplinerad. Förmodligen hade jag dessutom sparat en del tid om jag studerat på det sättet.