Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så gick sommarjobbet som vd

Vardagen är tillbaka för Beatrice Partain 24, industriekonom på Linköpings universitet, som vikarierat som verkställande direktör på Adecco Sverige med 100 000 kronor i månadslön. 

Beatrice Partain vann tävlingen om Sveriges sannolikt attraktivaste sommarjobb, arbetet som vikarierande vd för Adecco Sverige och en månadslön på 100 000 kronor. Nu är hon tillbaka i skolbänken.

Läs också: Industriekonom vann sommarjobbet som vd

Vad var lätt och vad var svårt? Så här beskriver Beatrice det annorlunda sommarjobbet.

– Det svåraste var nog att inte ta på sig för mycket. Det finns så mycket saker man vill titta på, lära sig mer om eller sätta sig in i, men en månad är ganska begränsad tid. Så man får fokusera på det man tror ger mest värde i slutändan, för både mig och företaget. Jag vet inte om jag skulle kalla någon del av jobbet lätt, men att bidra i diskussioner kändes väldigt naturligt och självklart, eftersom ledningsgruppen varit så öppen och välkomnande!

Beskriv en vanlig vardag på jobbet som vd. Vad gjorde du?

– Jag hade oftast minst ett par möten och någon avstämning angående något av mina projekt. Resten av tiden spenderade jag på mina egna projekt och uppgifter, som att planera workshops, förbereda presentationer eller skriva rapporter.

Vilka beslut fick du ta, eller var du med och fattade?

– Under augusti månad är det ganska mycket planeringsarbete som pågår inför budgetprocessen och nästkommande år. Det betyder att jag fått vara med i både lång- och kortsiktiga strategidiskussioner om det mesta, vilket varit väldigt roligt!

Läs också: Så hög är månadslönen för en kommunal vd

Fick du verkligen 100 000 kronor i månadslön?

– Det fick jag faktiskt välja helt själv, så jag valde att dela upp den i två.

Vad ska du göra nu?

– Jag har ett års studier kvar, så nu är jag tillbaka i skolbänken! Samtidigt driver jag projektet IGEday 2019 inom Womengineer, ett projekt för att uppmuntra och inspirera unga tjejer att välja teknik.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se