Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så får du drömjobbet – rekryterarens bästa tips

Är du sugen på att söka nytt jobb? Platsannonserna kan vara en djungel med krav på olika kompetenser. Här är rekryterarens bästa tips för att hitta drömjobbet

Driven, positiv, flexibel, det är några kompetenser som hamnar högt upp på många arbetsgivares önskelista. Men vet du vad de innebär för den som rekryterar? 

– Det blir lätt att man använder klichéer istället för att beskriva konkret vad som krävs för rollen. Vilka egenskaper och typer av agerande önskas egentligen?, säger rekryteringskonsulten Anki Stafwerfeldt, Home of Recruitment.

Läs mer: De hetaste kompetenserna för ekonomer

Hon har ett förflutet som marknadschef och är nu aktuell med ”Rekryteringsboken för chefer” (Liber) . Den  vill stötta rekryteraren  till en träffsäker kompetensbaserad rekryteringsprocess. Målet är att även att kandidaten som inte fick jobbet är nöjd med att ha sökt det.

Den som söker nytt jobb behöver alltså göra sin hemläxa. Om platsannonsen bara radar upp kompetenser, slå en signal till den som rekryterar och be om en definition. Du bör också fundera på vilka av kompetenserna som  du uppfyller och hitta konkreta exempel som beskriver dem. Istället för att skriva ”jag är driven”, berätta om hur du löst en arbetsuppgift och vad din insats gett för resultat. 

Läs också: Om varför chefen måste kliva fram i platsannonsen

När det blir dags för intervju förbered dig väl. Vilka av dina tidigare erfarenheter och kompetenser är mest relevanta för tjänsten? Ta reda på så mycket som möjligt om företaget och dina chefer. Du kanske även känner någon som känner någon på företaget? 

– Var noggrann med dina frågor under intervjun. Se till att få tydliga svar om rollen, kraven, hur processen går till och vad det är som fungerar väl, och mindre väl,  på arbetsplatsen. Vilka värderingar som finns är också viktiga och hur märks de i det dagliga arbetet? Det gäller att våga ställa även de obekväma frågorna! Ta dessutom gärna referens på chefen, du söker ju ditt nästa drömjobb. En rekryteringsprocess är en jämlik maktbalans, rekommenderar Anki Stafwerfeldt. 

Läs även: Om varför värderingar är viktigast när Ikea rekryterar

Här kan du tävla om att vinna boken!
Svara på en fråga samt motivera varför just du ska vinna boken. Redaktionen väljer de tre bästa motiveringarna bland de rätta svaren.
Svara senast den 14 december till inkorgen@civilekonomen.se.
Vinnarna publiceras på tidningens Facebook-sida.
Vilket förlag ger ut boken?

Dags för intervju? Här är rekryterarens bästa tips

  • Be om en definition av de kompetenser som söks.
  • Om du får irrelevanta frågor under intervjun fråga vänligt vad de har med rollen att göra.
  • Se till att du får tydliga svar på dina frågor så att du förstår rollen och sammanhanget.
  • Våga ställa även obekväma frågor. Vad fungerar mindre väl på arbetsplatsen eller i teamet?
  • Få klart för dig hur den fortsatta rekryteringsprocessen ser ut så att du kan planera din tid.
  • Efterfråga referens på din blivande chef! 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se